ÎNCA 5 MITURI DESPRE PAR, CARE TREBUIE SA DISPARA!

ÎNCA 5 MITURI DESPRE PAR, CARE TREBUIE SA DISPARA!
Există atât de multe mituri despre păr încât ne-ar trebui poate un an să le luăm la rând și să încercăm să le desființăm. Așadar, am decis să continuăm seria mit-urilor și să ne ajutăm clientele să mai elimine câteva din lista de posibile certitudini. Ni se pare foarte important să luăm în detaliu toate lucrurile ce au legătură cu sănătatea și frumusețea părului și să le analizăm împreună cu specialiștii noștri pentru a da mai departe clientelor informații valide, de calitate și ușor de înțeles.
Hai să vedem împreună încă 5 mituri despre păr, total NEADEVĂRATE!

Spălatul des pe cap îngrașă scalpul.
Femeile ce au scalp cu tendință de îngrășare au această teamă de a nu stimula prea tare producția de sebum prin spălarea frecventă a scalpului. Nu, spălatul frecvent pe cap nu stimulează producția de sebum, indiferent de tipul de păr/scalp. Mare atenție, însă, la modul de spălare. Dacă procesul de curățare implică unghiile, atunci cu siguranță nu doar că se va stimula producția de sebum, dar scalpul se va înroși și irita, riscând și apariția unei descuamări ulterioare. Indiferent de tipul de păr, scalpul se spală cu buricele degetelor, cu mișcări blânde.
De asemenea, este important ca indiferent cât de frecvent ne spălăm părul, să folosim produse profesionale, potrivite tipului nostru de păr.

Apa rece ajută la înfrumusețarea părului.
Apa rece poate să ajute, cu ghilimelele de rigoare, doar la apariția unei sensibilități sau a unei răceli. Există de foarte muțli ani acest mit conform căruia apa rece accentuează strălucirea părului. Nu este demonstrat științific acest fapt și nu considerăm că merită efortul și disconfortul. Sunt disponibile foarte  multe porduse speciale pentru strălucire care ajută în acest sens fără a te expune unui risc sau unui discomfort inutil.

Părul trebuie să fie murdar înainte de vopsire.
Este foarte răspândit mitul conform căruia părul trebuie să fie murdar înainte de procesul de colorare sau decolorare. Acest lucru a pornit probabil de la ideea de protecție a scalpului înainte de contactul cu substanțele din produsele folosite, însă industria a evoluat foarte mult în ultimii ani și cu siguranță nu mai este cazul să ne facem astfel de griji. Probabil, dacă e să dăm totuși 1% dreptate acestui mit, ar fi să recomandăm ca părul să nu fie spălat imediat înainte, pentru ca porii scalpului să nu fie încă deschiși.

Dacă tunzi vârfurile, părul crește mai repede.
Dacă vârfurile tale sunt sănătoase, cel mai bine este să previi apariția divizării acestora cu ajutorul produselor profesionale dedicate acestora. Dacă totuși vârfurile au început să se despice, ete recomandată o vizită la hairstylist pentru a le tunde. Asta nu garantează, însă, creșterea mai rapidă a părului ci doar un aspect mai curat și mai sănătos al acestuia.

Părului fin nu i se recomandă balsam.
Părul fin/subțire are nevoie de o curățare și o stilizare corectă la fel ca orice alt tip de păr. Balsamul este completarea șamponului și cu siguranță este baza unui păr hidratat și, în cazul de față, texturizat. Părul fin poate folosi un balsam potrivit acestuia, care să îi ofere volum și sub nicio formă nu este contraindicat, deoarece balsamul ales corect și aplicat corect nu încarcă firul de păr.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!