VREI CA PARUL TAU SA ARATE CA LA SALON? NU FACE ACESTE LUCRURI CAND TE COAFEZI!

VREI CA PARUL TAU SA ARATE CA LA SALON? NU FACE ACESTE LUCRURI CAND TE COAFEZI!
Sintagma ca la salon e atât de populară încât avem acum sentimentul că putem face orice acasă, cu produsele potrivite. Ei bine, procesele de colorare, decolorare, tuns și coafare complexă considerăm că trebuie lăsate în seama specialiștilor, însă uscarea și coafarea simplă poate fi făcută acasă ca la salon.  Dacă reușim să respectăm regulile clare despre care am tot vorbit aici, pe blog, de la folosirea produselor de calitate, profesionale, la o rutină corectă de curățare și îngrijire a părului, o nutriție corectă, odihnă și dragoste pentru podoaba noastră capilară, lucrurile sunt simple.
Trebuie doar să identificăm și să renunțăm la câteva greșeli pe care le facem, conștient sau incoștient atunci când uscăm și coafăm părul, cum ar fi:
Nu evita balsamul și/sau masca hidratantă!
Pentru ca părul să se poată coafa ușor și să strălucească de sănătate, are nevoie ca după curățarea cu un șampon special pentru tipul tău de păr, să aplici un balsam și/sau o mască hidratantă pe care să o lași să acționeze exact cât scrie pe ambalaj. Nu mai puțin! Știm că răbdarea e o virtute pe care nu toți o avem, dar părul nostru are nevoie de răbdare. 
Nu freca părul cu prosopul când ai ieșit din duș
Nu vei face altceva decât să anulezi o parte din ceea ce balsamul/masca au încercat să facă. Și în plus, vei rupe multe dintre firele de păr sensibile, îl vei friza și procesul de uscare și coafare va fi dublu mai complicat decât înainte. Și nu uita: pe termen lung, frecarea părului în prosop duce la deteriorarea și uscarea severă a acestuia.
Nu uita de protecția termică!
Înainte de a porni uscătorul de păr, protecția termică trebuie aplicată cu religiozitate pentru a proteja firul de păr de căldura instrumentului de coafat.
Aplică produsele în ordinea corectă, în funcție de rezultatele pe care le dorești.
Vrei volum? Înainte de a usca părul poți aplica pe părul umed o spumă pentru volum. Citește pe ambalajele produselor instrucțiunile menționate de producători și nu aplica pe părul ud produse care în mod normal se aplică pe părul uscat și invers. Nu vei face decât să îngreunezi firul de păr și să te sabotezi în obținerea coafurii dorite.
Nu uita să speli peria de coafat!
Peria rotundă este minunată ca instrument de coafat și funcționează perfect alături de un uscător de bună calitate. Nu uita, însă, că dacă nu o speli după fiecare utilizare, produsele pe care le ai pe păr lasă reziduuri care rămân pe suprafața periei ca o peliculă ce se poate transfera pe părul curat atunci când o folosești.
Ai răbdare!
Este extrem de important să ai răbdare atunci când îți usuci și coafezi părul. Uneori este singurul lucru care lipsește ca o coafură să iasă minunat și părul tău să radieze. Nu grăbi procesul de uscare, nu renunța la șuvițele subțiri de uscat după ce ai uscat jumătate din suprafață și nu le dubla ca volum din cauza lipsei de răbdare. :)
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!