ULEIUL DE PAR - CE BENEFICII ARE SI CUM SE FOLOSESTE

ULEIUL DE PAR - CE BENEFICII ARE SI CUM SE FOLOSESTE
Unul dintre cele mai controversate produse de îngrijire a părului a fost şi este uleiul pentru păr. Fie că vorbim despre un ulei tratament, un ulei pentru vârfuri, ulei hidratant sau uleiul conținut de un leave-in, există controverse mai ales în ceea ce privește tipul de păr cu scalp sensibil, cu tendință de îngrășare. 

Excesul de sebum este reprezentat de un exces de uleiuri naturale ale scalpului ce depășesc limita normală din cauza unor dezechilibre minore sau majore. Aceste dezechilibre pot fi corectate cu ajutorul alimentației, odihnei și a tratamentelor și produselor folosite. Puteți consulta articolele noastre pe această temă pentru mai multe detalii și sfaturi. 

Revenind la uleiul pentru păr, acesta nu este interzis persoanelor cu exces de sebum, deoarece tipul de hidratare pe care îl oferă este diferit. Uleiurile delicate, dedicate hidratării vârfurilor sunt chiar indicate pentru toate tipurile de păr. 

Prezența sebumului de la nivelul scalpului nu asigură distribuirea lor uniformă pe toată lungimea părului și nu e nici igienic dacă acesta este în exces.  Așadar, folosirea unui ulei este esențială indiferent de tipul de păr/scalp. 

La ce ajută uleiul pentru păr? În funcție de tipul de produs, uleiul poate fi destinat vârfurilor uscate cu tendință de despicare, poate fi folosit ca tratament pe toată lungimea sau poate fi inclus în produse pentru strălucire, protecție sau anti-frizz.

Când se foloseşte uleiul? 

Un ulei pentru vârfuri, destinat hidratării intense a acestora şi prevenției degradării poate fi aplicat oricând simți nevoia, cu mişcări blânde, în cantități mici, distribuit uniform. Este important să fie aplicat doar pe teminații deoarece există riscul de încărcare a lungimii. 

Uleiul tratament se aplică pe toată suprafața podoabei capilare, inclusiv pe scalp, respectând indicațiile de pe ambalaj şi sfaturile stilistului tău. Acesta are un timp de acțiune şi se spală după trecerea timpului indicat. Poate reprezenta tratament pentru a corecta anumite dezechilibre sau tratament de hidratare intensivă.

Uleiurile conținute în produse pentru protecție sau strălucire pot fi folosite oricând este nevoie, respectând indicațiile de pe ambalaj şi dozarea recomandată.

În concluzie, uleiul pentru păr este minunat pentru orice tip de păr, atunci când este ales cu grijă, atenție la nevoile personale, folosit cu regularitate și în cantitățile recomandate. Este o preconcepție faptul că uleiul pentru păr îți va îngrășa scalpul, mai ales că în 90% din cazuri acesta nu se aplică pe suprafața scalpului ci doar pe vărfuri sau lungimi.

Încercați să vă documentați temeinic de fiecare dată când întâlniți o credință populară legată de orice rutină de îngrijire a părului, deoarece cu cât citiți mai mult și întrebați profesioniști cu atât veți înțelege că multe dintre acestea sunt doar mituri sau exagerări a unui sâmbure de adevăr.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!