TIPS-URI DE LA PROFESIONISTI: INGRIJIREA PARULUI IN ZILELE PLOIOASE

TIPS-URI DE LA PROFESIONISTI: INGRIJIREA PARULUI IN ZILELE PLOIOASE
Știm că zilele ploioase pot fi o mare bătaie de cap, mai ales când podoaba ta capilară se bucură în sfârșit de venirea verii și îți dorești să îi acorzi cât mai multă atenție, îngrijire și să-l răsfeți cu produse de calitate. Ei bine, vremea nu poate fi controlată și frumusețea ei stă tocmai în faptul că este imprevizibilă. Pentru că ploile ne tot dau târcoale și pentru că ne dorim să fim ajutorul tău în orice situație, am pregătit împreună cu specialiștii Meraki câteva sfaturi pentru îngrijirea părului în zilele ploioase. Enjoy!
1. Protejează-ți părul de ploaie!
Nu lăsa umbrela acasă oricât de tare te-ai grăbi și încearcă să ai tot timpul la tine o pelerină sau o jacket impermeabilă, cu glugă, la îndemână pentru când ieși din mașină. Apa de ploaie nu este cea mai curată apă și conține substanțe care pot dăuna firului de păr, în special părului vopsit care e mult mai sensibil la substanțe dăunătoare. Nu își dorește nimeni ca nuanța perfectă de blond obținută cu greu să fie stricată de..lipsa unei umbele.

2. Conturează-ți o rutină corectă de curățare a părului
În general, dar cu atât mai mult în sezonul ploios, rutina de curățare a părului face 80% din procesul de îngrijire al acestuia. Așa cum am menționat, apa de ploaie poate fi extrem de dăunătoare, motiv pentru care eliminarea oricărui minim de reziduu din podoaba ta capilară este misiunea numărul unu în această perioadă. Tratamentul pe care îl poți oferi părului în timpul rutinei de curățare, balsamul, masca de păr, descurcarea părului și chiar masarea acestuia cu uleiuri poate face ca orice inconvenient venit din sfera meteo, să dispară.

3. Fă tot posibilul să-ți păstrezi părul uscat
Indiferent de nivelul temperaturii, a umidității din atmosferă și a vremii per total, nu evita uscarea părului în proporție de 100% înainte de a ieși din casă. Chiar dacă vremea nu dă semne de ploaie, un păr cu o umiditate crescută nu doar că are tendința de a se friza, dar este predispus la stres și mult mai multe ocazii de a se degrada și/sau rupe. Folosește un uscător de păr și stilizează părul înainte de a te aventura în jungle orașului.
 
4. Folosește instrumentele potrivite
Pieptenele cu dinți rari este prietenul cel mai bun al părului care se încurcă ușor, asta deoarece ajută la descurcarea părului atunci când acesta este ud.
Poate fi folosit singur, după duș sau în timpul dușului chiar atunci când masca se află pe păr, ajutând astfel la distribuirea uniformă a acesteia și la descurcarea ușoară a firelor încâlcite.
Peria rotundă cu mix de peri de nailon și peri de mistreț este ESENȚIALĂ pentru o bună îngrijire a părului și stilizarea zilnică a acestuia. Perii de mistreț au proprietăți naturale de recondiționare a scalpului, iar perii de nailon ajută la descurcarea firelor de păr, protejându-le în același timp și evitând ruperea. Acest mix de peri are și un efect relaxant asupra scalpului, masându-l ușor în timpul folosirii.

5. Hidratarea este extrem de importantă
În zilele cu o umiditate crescută în atmosferă, părul tinde să se frizeze, să nu se mai așeze nicicum și de aceea trebuie să avem tot timpul grijă de hidratarea acestuia. Cremele de păr sunt create special pentru situațiile în care avem nevoie de mai multă definire sau pentru a înmuia firele de păr încăpățânate, care ne fac probleme atunci când ne dorim netezime și strălucire. Sunt ușor de folosit și pot fi intrebunițate și în cazul coafurilor mai complexe, nu doar în cazul stilizării zilnice a părului.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!