TIPS-URI DE INGRIJIRE A PARULUI PENTRU ADOLESCENTE

TIPS-URI DE INGRIJIRE A PARULUI PENTRU ADOLESCENTE
Este foarte adevărat că acum zece ani părul adolescentelor nu era foarte important pentru industria de beauty, cel puțin în România. În 2022, însă, elevele de liceu reprezintă o masa mare de consumatoare de informație și produse de beauty, motiv pentru care atenția trebuie îndreptată asupra nevoilor reale ale acestora.

Da, adolescentele au nevoi speciale când vine vorba de podoaba lor capilară, diferite de cele ale femeilor adulte, dar nu în totalitate. Ne bucurăm să putem purta această mică discuție care să le aducă pe adolescente în prim plan și să le ghideze către o rutină sănătoasă pentru părul lor. Haideți să vedem împreună ce este de făcut, fie că ești chiar tu o adolescentă care ne citești acum, sau culegi informație pentru fiica, sora sau altcineva apropiat.

Motivul pentru care părul adolescentelor are nevoie de o atenție specială este furtuna hormonală care are loc în această perioadă. Mai mult decât atât, adolescența nu reprezintă chiar perioada cea mai echilibrată din punct de vedere al stilului de viață, atât în ceea ce privește alimentația, odihna și nivelul de stress.

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le putem da este acela legat de alimentație, odihnă și aport de vitamine. Toate acestea trebuie luate în calcul pentru a avea nu doar un păr sănătos ci și un stil de viață echilibrat ce te va ajuta să pui bazele vieții de adult. Părul tău are nevoie de vitamine și minerale, la fel cum are nevoie de somn, hidratare și mișcare.

Mergi regulat la un specialist pentru a tunde vârfurile. Acest lucru este valabil indiferent de vârstă. Vârfurile sunt primele care încep să își modifice aspectul când se deteriorează și pot distruge întreaga imagine a părului tău.

Aplică produse de hidratare ori de câte ori ai ocazia, mai ales pe terminațiile părului tău. Este ideal să păstrezi și în geantă un ulei de păr pe care să îl aplici ocazional pe vârfuri pentru e preveni deshidratarea, uscarea și ruperea acestora. Perioada adolescenției reprezintă și perioada experimentelor și cu siguranță părul tău trece sau va trece prin schimbări cu care nu este tocmai..fericit.

Nu folosi produse dure, nepotrivite tipului tău de păr. Încearcă să alegi înțelept și să nu aplici 5 produse de styling sau să folosești un șampon pentru scalp cu tendință de îngrășare dacă tu ai părul normal.

Ori de câte ori îți usuci părul sau folosești un instrument de stilizare pe bază de căldură, aplică o protecție termică. De asemenea, protejează-l de soare folosind un produs cu protecție UV și pentru că tot vine vara, citește articolul nostru legat de protecția părului la piscină. Toate sfaturile de acolo sunt potrivite și pentru tine.

Pentru că tot am menționat schimbările și experimentele, încearcă să nu faci unul pe lună. O data pe an, maxim de două ori este mai mult decât suficient și încearcă să nu faci lucrul acesta singură, acasă. Apelează la un specialist sau renunță la idee. Unele experimente din adolescență pot lăsa urme greu de șters în anii ce urmează.

Nu te speria de mătreață, dar nici nu o ignora. Folosește un set de șampon și balsam potrivit pentru acest dezechilibru al scalpului și ia în calcul per total care sunt acțiunile tale ce pot duce la apariția ei. De multe ori chiar și alimentația și lipsa somnului pot influența sănătatea scalpului. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!