RUTINA DE INGRIJIRE A PARULUI DECOLORAT

RUTINA DE INGRIJIRE A PARULUI DECOLORAT

Părul decolorat, la fel ca părul blond, au nevoie de o atenție specială și de îngrijire sporită atât când vine vorba de rutina de îngrijire cât și în orice alt moment, de la stilizare la următoarea spălare. 
Din fericire, procesul de decolorare a evoluat extrem de mult în ultimii ani și nivelul de deteriorare a părului poate fi minim, însă există și situații în care decolorarea poate degrada firul de păr. 
Ne dorim să vă reamintim că nu susținem procedeele de colorare și decolorare acasă și ca vă recomandăm ca pentru orice acțiune de acest tip să vă adresați unui specialist dintr-un salon profesional. 
Așadar, deoarece există situații în care părul a fost deteriorat în urma unei decolorări, nevoia acestuia de îngrijire a crescut substanțial. 

Principalul lucru de care are nevoie un păr ce a trecut printr-un proces de decolorare este aceea de hidratare. Șamponul, balsamul sau masca de păr trebuie să fie alese cu grijă având în vedere nevoia părului de a-și reface structura firului și de a se hidrata. De cele mai multe ori, un păr degradat este uscat, poros și nu poate susține substanțe nutritive și uleiuri în structura sa. Există produse profesionale în acest sens și vă recomandăm să nu neglijați un păr degradat uscat, deoarece acesta va începe să se rupă și vă veți confrunta cu lipsă acută de strălucire, de greutate, de formă și culoarea va arăta diferit.

 Produsele tratament de tip leave in sau uleiuri nutritive sunt și ele extrem de importante și nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a unui păr deteriorat. 
De asemenea, este indicat să folosiți o perie blândă, să folosiți protecție termică și să vă sfătuiți permanent cu un specialist înainte de a face o altă schimbare a podoabei capilare.
Mai jos, atașăm o scurtă listă cu produsele de îngrijire pe care ar trebui să le includeți în rutina dumneavoastră.

Șampon hidratant
Părul decolorat are, așa cum am menționat și în prealabil, nevoie de foarte multă hidratare. Așadar, așa cum ne-am obișnuit, șamponul este primul pas către asta.

Balsam pentru păr deteriorat
Indiferent de starea de degradare în care se află părul dumneavoastră, fie că vorbim despre un nivel mic, mediu sau sever de degradare în urma decolorării, balsamul nutritiv special pentru acest tip de păr este indispensabil. El este cel care umple, în completarea șamponului, firul de păr cu substanțe nutritive urmând ca mai apoi să fie sigilate de celelalte produse de îngrijire.

Mască hidratantă
Fie că este înlocuirea balsamului sau folosită ca un pas suplimentar, după balsam, masca hidratantă este un ajutor serios în cazul unui fir de păr extrem de uscat și poros care devine casant.

Ulei/ serum 
este travel size și te poate scoate dintr-o situație neplăcută în care părul nu vrea să te asculte, indiferent dacă ești acasă sau în vacanță. 
Protecție termică
Fiind un păr sensibil, părul decolorat are nevoie de protecție termică extrem de mare, deși recomandăm ca intervențiile termice pe un păr extrem de deteriorat să nu aibă loc sau să fie extrem de rare pe parcursul reabilitării acestuia.

Pe lângă toate acestea, recomandăm vizitele regulate la salon pentru orice intervenție asupra părului ce necesită atenția unui specialist. 
În final, vă reamintim că decolorarea părului este un proces complex care se face cel mai bine la un salon profesional.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!