VREI SĂ ÎȚI SALVEZI PĂRUL ÎN ANOTIMPUL RECE?

VREI SĂ ÎȚI SALVEZI PĂRUL ÎN ANOTIMPUL RECE?

 

Iarna poate fi un anotimp de poveste, e adevărat, dar trebuie să recunoaștem că adulților le provoacă și probleme această zână înghețată 😊. Nu e fată rea, dar trebuie să avem grijă de părul nostru în această perioadă puțin mai mult decât de obicei.
Iată 5 lucruri pe care le putem face în anotimpul rece ca să prevenim deteriorarea podoabei capilare!

1. Alege un șampon mai blând, potrivit tipului tău de păr, dar care să ofere mai multă hidratare.


Iarna, totul se învârte în jurul acestui cuvânt: este vorba despre hidratare, hidratare și iar hidratare. Firul de păr se poate deshidrata foarte ușor și deveni casant, lucru pe care nu ni-l dorim sub nicio formă. Așa că ideal ar fi să îți schimbi șamponul în această perioadă cu unul mai blând și care oferă mai multă hidratare decât cel de dinainte. Părul tău îți va mulțumi!

2. Folosește o mască hidratantă!


Poate nu ești adepta măștilor de păr, poate consideri că nu ai suficient timp sau nu ai nevoie de așa ceva. Ei bine, măștile sunt un aliat puternic al părului nostru și nu ar trebui să le minimizăm contribuția, indiferent de anotimp. Pe perioada iernii, părul se usucă mult mai ușor deoarece în spațiile închise, nu este suficientă umezeală. Aici intervin produsele profesionale care te pot ajuta și pot păstra în firul de păr cantitatea necesară de uleiuri pentru a preveni deshidratarea.

3. Aplică un balsam leave-in!


Motivele sunt deja enumerate mai sus, nu am vrea să ajungem să spunem umezeală, hidratare și deshidratare de 100 de ori în acest articol..Oups! Tocmai le-am spus din nou 😊). Părul se electrizează mult mai ușor pe perioada iernii, mai ales că folosim tot felul de accesorii pentru cap care contribuie la asta. Un balsam leave-in, folosit după cele menționate mai sus, întregește rețeta perfectă pentru un păr fericit.

4. Nu ieși din casă cu părul umed!


Asta e o regulă ce ar trebui aplicată pe toată perioada anului, nu doar pe tip de iarnă, dar o subliniem acum deoarece părul umed = păr sensibil. Ori de câte ori ne spălăm părul, el devine sensibil la contactul cu apa și se poate rupe mult mai ușor. Cu atât mai mult cu cât frigul este destul de agresiv cu firul de păr. Așadar, ieșitul afară iarna cu părul umed nu face decât să întărească forța distructivă a frigului și să-ți sensibilizeze și mai tare părul.

5. Folosește produse pudră, pentru volum.

Din cauza accesoriilor pentru cap și a produselor pe care trebuie să le folosim (mai multă hidratare, mai multe uleiuri) părul are tendința de a-și pierde forma mult mai ușor, de a deveni lipsit de volum. Pudrele pentru volum și șamponul uscat sunt elementele cheie pentru a-i reda boost-ul care te bucură atât de tare, dar pe care îl pierzi mult mai ușor în anotimpul rece.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!