PARUL CRET- NOROC SAU GHINION?

PARUL CRET- NOROC SAU GHINION?
Nenumărate femei cu părul creț consideră acest dar o adevărată corvoadă. De ce? Pentru că nu reușesc să îi dea o formă- deoarece foarte mulți stiliști se feresc de părul creț- nu e cazul profesioniștilor Meraki , nu reușesc să stabilească o rutină de curățare și coafare care să nu le consume extrem de mult timp și energie și au conflicte nu doar cu părul lor ci și cu produsele pe care le folosesc. 

Înainte de toate, știm să identificăm părul creț? Cum arată el de fapt? Acesta este tipul de păr foarte ondulat, cu buclele în formă de S sau Z. Este un tip de păr cu mult volum, influențat de umiditatea din atmosferă și predispus la frizare. Are nevoie de foarte multă atenție și îngrijire, hidratare și produse anti-damage

Vrem să vă dăm o veste bună și anume: părul creț nu reprezintă sub nicio formă o problemă consumatoare de timp și energie, rutina și produsele folosite fac diferența și cu ajutorul câtorva pași extrem de simpli, toată perspectiva asupra sa se poate modifica.

Unul dintre cei mai importanți pași de îngrijire pentru un păr sănătos și frumos, este folosirea șamponului potrivit. De cele mai multe ori femeile nu își pot identifica tipul de păr, motiv pentru care ajung să folosească în rutina de îngrijire un șampon care nu îndeplinește cerințele părului. Astfel, nu pot ajunge la capacitatea maximă a acestuia și nici nu pot completa corespunzător schema de îngrijire care să le ajute să ajungă acolo. Părul este un element extrem de important pentru femei și bărbați deopotrivă, așa că sănătatea și frumusețea lui ar trebui să fie prioritare. 

Deoarece părul creț este predispus către deshidratare, o mască special creată pentru părul creț și ondulat este esențială pentru a readuce hidratarea firului de păr și a echilibra cantitatea de nutrienți din structura acestuia. Mai mult decât atât, folosirea unei măști hidratante asigură strălucirea și finețea părului după stilizare. Aplicarea sa se poate face înainte de șamponare, tip tratament, sau după procesul de curățare.

Masca de păr se aplică în cantitatea aproximativ echivalentă dimensiunii unui biscuite oreo. Aceasta se aplică fie doar pe lungimea părului, evitând zona apropiată scalpului, fie complet, până la rădăcină. Acest lucru este influențat de tipul de păr și nevoile acestuia, rămânând la alegerea posesoarei și specialistului pe care alege să îl consulte.

Da, rutina de îngrijire a părului ondulat este cât se poate de asemănătoare cu rutina tuturor celorlalte tipuri de păr, motiv pentru care și uscatul acestuia necesită tot atât de multă atenție ca..oricare altul. Deoarece ne dorim să menținem o formă cât mai structurată a buclelor, este de evitat frecarea părului în prosop după spălare, nu doar datorită buclelor ci și pentru a nu stresa, rupe sau încurca firele de păr.

Recomandăm folosirea unui ulei nutritiv care va acționa în continuarea produselor folosite la spălat, apoi a unui spray de protecție termică înainte de uscător. 

Totodată, o cremă specială pentru structura buclelor poate fi indispensabilă pentru părul creț în general, mai ales tipul care riscă să își piardă ușor forma buclelor, devenind frizat și volumios.

Părul creț este minunat! Este responsabilitatea noastră să îl ajutăm să strălucească.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!