NU-TI MAI AGRESA PARUL!

NU-TI MAI AGRESA PARUL!
Fie că îți dai sau nu seama, părul tău este agresat zi de zi de diverse gesturi involuntare sau nu, pe care le faci. Pe lângă asta, este agresat de produsele pe care le folosești, dacă acestea nu sunt alese corect sau nu sunt de calitate, de materialele cu care intră în contact, de vremea de afară și temperatura aerului în care stă. Pentru că ne dorim să nu-ți mai agresezi părul involuntar și să diminuăm cantitatea de stres pe care acesta o suportă zilnic, avem mai jos o serie de sfaturi pentru tine.

NU agresa părul!- Fie că vorbim despre o spălare incorectă, unde tot stresul este aplicat greșit și într-un mod agresiv la rădăcină și pe lungimi, fie că vorbim despre descurcarea părului făcută fără milă și utilizând instrumente nepotrivite, toate acestea sunt acțiuni care vor afecta nu doar desimea și calitatea rădăcinii, dar și aspectul general și frumusețea părului.
Folosește doar buricele degetelor atunci când te speli pe cap și evită implicarea unghiilor în acțiune. Nu freca lungimile și folosește un șampon potrivit tipului tău de păr, aplicând o cantitate mică pe care o uniformizezi blând. Descurcarea părului se face de maxim 2 ori pe zi, cu blândețe, folosind și un produs leave-in care să ajute și bineînțeles, o perie sau un pieptene profesional care să nu rupă firul de păr și să descurce părul fără să aplice stres la rădăcină.

Acestea nu sunt singurele motive de stres ale părului nostru. Putem să diminuăm agresivitatea față de el, de exemplu renunțând la frecatul părului în prosop și folosind un uscător profesional. Este adevărat că înfășurarea părului în prosop după baie este un gest cât de poate de normal și util, deoarece acesta absoarbe cantitatea mare de apă din păr. Este totuși o acțiune dăunătoare pentru podoaba capilară frecatul acestuia în prosop pentru a grăbi procesul de uscare. Firul de păr se subțiază în timp, dar chiar și pe loc se poate rupe fie de la rădăcină, fie pe lungime.

De asemenea, aplicarea produselor în cantintățile potrivite și fără să ne grăbim, este un gest blând pe care îl putem face pentru părul nostru evitând astfel stresul la care este supus atunci când este pus în situația de a fi stilizat. Tot în această etapă, părul are nevoie înainte de toate, de un produs protector, care să îl apere de acțiunea puternică a instrumentelor tehnice. Iar uleiul, spuma pentru păr, balsamul leave-in sau produsul pudră pentru texturizare pot fi aplicate și fără să ne tragem de păr sau să acționăm agresiv asupra rădăcinii.

 Chiar și utilizarea elasticelor de păr fără metal și a agrafelor profesionale care să nu rupă firul de păr reprezintă o îmbunătățire a relației cu părul și o diminuare a agresivității involuntare vis-a-vis de acesta.
Pe lângă toate acestea, felul în care purtăm părul atunci când dormim, felul în care îl protejăm de diverse substanțe dăunătoare cum ar fi razele UV, clorul din piscine, frecarea excesivă de haine și tipul feței de pernă, toate asigură o calitate mai bună sau mai puțin bună a structurii părului nostru și bineînțeles, nivelul sănătății acestuia.

Dacă ținem cont de aceste lucruri și evităm tot timpul gesturile care agresează podoaba capilară, părul va deveni mult mai sănătos, rădăcina mult mai puțin stresată și cu siguranță cantitatea de fire pierdute se va diminua considerabil.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!