MITURI DESPRE PAR:ADEVARAT SAU FALS?

MITURI DESPRE PAR:ADEVARAT SAU FALS?

Există atât de multe mituri despre păr încât ne-ar trebui poate un an să le luăm la rând și să încercăm să le desființăm. Așadar, am decis să continuăm seria mit-urilor și să ne ajutăm clientele să mai elimine câteva din lista de posibile certitudini. Ni se pare foarte important să luăm în detaliu toate lucrurile ce au legătură cu sănătatea și frumusețea părului și să le analizăm împreună cu specialiștii noștri pentru a da mai departe clientelor informații valide, de calitate și ușor de înțeles.

1. Balsamul îți îngrașă scalpul
Mitul conform căruia balsamul poate contribui la creșterea nivelului de sebum de la nivelul scalpului tău este cât se poate de fals. De ce? Pentru că balsamul nu stimulează producția de uleiuri naturale de la nivelul scalpului ci doar acționează asupra firului de păr pentru a oferi o mai mare flexibilitate și delicatețe a acestuia. Mai mult decât atât, balsamul nu ar trebui să fie niciodată aplicat la rădăcină ci doar pe lungimea firului de păr, acesta fiind menit să elimine din duritatea firului de păr și să suplimenteze cu substanțe nutritive acolo unde este nevoie. E adevărat faptul că o cantitate prea mare de balsam aplicată greșit poate să îngreuneze părul de la rădăcină, oferindu-i acestuia aspectul de păr lipsit de volum. Recomandăm utilizarea balsamului potrivit pentru tipul tău de păr și distribuirea acestuia conform indicațiilor.

2. Acțiunea de vopsire a părului este toxică
În trecut, acțiunea de vopsire a părului era considerată una toxică în primul rând din cauza vopselei și a substanțelor folosite pentru a interveni chimic asupra acestuia. Cu siguranță vă amintiți de mirosul vopselei și a soluției de permanent. De atunci până în 2022 toată tehnologia și arta de înfrumusețare și îngrijire a părului au evoluat extrem de mult, motiv pentru  care nu se mai poate spune astăzi că vopsirea părului poate fi toxică în vreo anumită măsură. Recomandăm, însă, utilizarea de produse profesionale și alegerea unui salon profesional unde vopsirea părului să aibă loc. De asemenea, îngrijirea părului și a culorii după vopsire sunt și ele importante.

3. Periatul des al părului ajută la înfrumusețarea acestuia
Indiferent de calitatea periei de descurcat părul, de forma și compoziția acesteia, periajul în exces al părului nu va înfrumuseța sau însănătoși aspectul acestuia. Acțiunea de descurcare sau coafare a părului este una periodică/ zilnică și nu este indicat să abuzăm de aceasta deoarece rădăcina firului de păr se poate slăbi și părul se poate subția dacă intervenim constant asupra sa pe toată lungimea. Este indicat să ne periem de maxim 2 ori pe zi, folosind o perie de calitate, care să acționeze blând asupra firului de păr.

4. Tunderea părului ajută la creșterea rapidă a acestuia
Tunderea părului este o acțiune extrem de importantă care ajută la un aspect sănătos al acestuia, însă nu contribuie la modificarea rapidității cu care acesta crește. Părul nostru crește cu 1-1,5 cm pe lună, indiferent de produsele pe care le folosim. Tăierea regulată a vârfurilor ajută ca divizarea firului să nu urce pe lungimea acestuia și să se subțieze întregul fir de păr. Este indicat să folosim produse leave-in și uleiuri menite să țină sub control despicarea vârfurilor și bineînțeles, o protecție termică.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!