INGRIJIREA PARULUI SUBTIRE SI FRAGIL: 3 LUCRURI ESENTIALE

INGRIJIREA PARULUI SUBTIRE SI FRAGIL: 3 LUCRURI ESENTIALE
Descriem un anumit tip de păr ca fiind subțire sau fragil. Cum ne dăm seama dacă părul nostru este subțire? În primul rând, părul poate fi subțire genetic sau poate fi subțiat în timp prin diferite procedee chimice ce au acționat asupra lui sau prin intervenția anumitor factori interni, o nutriție precară, mult stres etc. Părul fragil se va rupe foarte ușor și are o grosime vizibil mai mică decât a unui fir de păr considerat normal. Un păr fragil are nevoie de atenție specială din partea posesoarei, atât prin intervenție internă, cât și externă.

Cum putem influența sănătatea părului din interior? Nimic mai simplu: nutriție și odihnă. Hrana și somnul sunt cele două elemente de bază care ajută atât la echilibrul hormonal cât și la frumusețea tenului, părului și unghiilor. Dacă nutriția de bază nu este asigurată și ajutată cu suplimentele necesare și timpul de somn și odihnă nu este respectat, putem folosi produse de cea mai bună calitate, însă acestea nu își vor putea arăta capacitatea maximă. Produsele sunt menite să funcționeze în parametrii normali, corpul având aproximativ toate celelalte nevoi în echilibru.

Pe parte externă, părul fragil are nevoie de o rutină de curățare delicată, repetată cu frecvență medie, folosind produse blânde și cu mișcări care să nu aplice stres nici pe rădăcină, nici pe terminații. Părul subțire are vârfurile dublu expuse deteriorării, tocmai de aceea dorim să vă amintim că acestea nu se freacă în timpul șamponării, masajul fiind destinat doar scalpului.

E foarte important ca părul subțire să beneficieze de produse nutritive, mască, tratament și seruri menite nu doar să hidrateze foarte bine firul de păr ci să îl și ajute în procesul de recuperare și, în cazurile în care se poate, restructurare. Așadar optează pentru măști tratament și seruri profesionale potrivite nevoilor părului tău.
Pentru un plus de volum, folosește o spumă înainte de a usca părul. Aplică uniform pe toată lungimea părului și usucă ulterior, dându-i forma dorită. Înainte de asta, nu uita să folosești o protecție termică. Așa cum am menționat, părul fragil este mai expus către deteriorare și tocmai de aceea are nevoie de mai multă protecție. 
Evită folosirea ustensilelor termice pe cât posibil, mai ales dacă părul se află deja într-o stare de ușoară degradare și este fragil. Există variante de ondulat care nu dăunează, iar pentru îndreptat, poți apela la o perie și la uscător pentru a evita placa o perioadă.

Tratamentele leave in sunt și ele o metodă bună de a păstra părul hidratat, însă dacă firul este prea subțire, acesta poate da impresia că se încarcă foarte ușor cu produs. Optează pentru spray-uri sau tratamente fluide, care să nu încarce și care să ajute firul de păr în procesul de recuperare.

Dacă părul tău este fin natural și nu este deteriorat, atunci produsele pentru volum și texturizare sunt principalele produse de styling pe care trebuie să le folosești. Spumă, ceară, pudră, spray, oricare ar fi preferința ta, aplică-le moderat și învață să te joci cu părul tău, creează dinamică și învață să-l modelezi cum îți place mai mult. Părul fin nu este nici pe departe un păr greu de coafat, trebuie doar să îl cunoști și să îi acorzi răbdare. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!