Știm că pare cea mai obișnuită, uzuală și simplă acțiune, aceea de a-ți spăla părul, însă aici se strecoară atât de multe greșeli încât simțim nevoia să facem parte din educația clientelor noastre în ceea ce privește calitatea curățării părului.
Spre exemplu, multe femei folosesc șamponul nepotrivit tipului lor de păr. Acest lucru nu fac decât să supună scalpul la stres suplimentar pentru a face față dezechilibrelor.
Pe lângă asta, există obișnuința de a spăla părul în totalitate, mixând cu unghiile atât scalpul cât și lungimile, când de fapt ar trebui să ne concentrăm pe scalp și să masăm, nimic mai mult.
Pe lungimi, șamponul ajunge în momentul în care spălăm scalpul și NU este necesară frecarea lor. Prin frecare putem dezechilibra vărfurile, le putem rupe sau dehidrata mai mult decât este cazul, mai ales în situațiile în care părul este deja deshidratat.
Ce facem cu balsamul? Nu îl aplicăm și îl clătim în minutul următor pentru că nu va avea niciun efect și vom face risipă de produs și de bani.
E adevărat că trăim în epoca vitezei, că suntem ocupați 24/7 și că de multe ori dușul trebuie să se încadreze într-o limită clară de timp. E foarte important, însă, dacă vrem ca părul nostru să primească tot ce are nevoie pentru a fi sănătos și a arăta așa cum ne dorim, să îi acordăm mai mult timp și atenție. Nu cu mult mai mult, poate..2 minute în plus atunci când aplicăm balsamul ar putea face diferența. 1 minut nu e tocmai suficient, însă 3 minute cu balsamul pe păr pot să îți aducă un zâmbet care să dureze până.. la următoarea spălare.
Uscarea părului poate fi problematică dacă pașii nu sunt bine cunoscuți, înțeleși și produsele pe care le folosim nu sunt unele potrivite și calitative. Poate părea complicat, însă nu este deloc, atenția fiind concentrată către micile detalii care fac diferența, aici intrând produsele și ordinea lor.
O uscare profesională, făcută fără ajutorul vreunui specialist trebuie să înceapă cu un uscător de foarte bună calitate. Da, uscătorul poate face diferența când vine vorba de uscarea părului, poate mai mult ca oricare alt produs folosit, depinzând de rezultatele pe care ne dorim să le obținem.
Investiția într-un uscător profesional este una dintre cele mai importante investiții pe termen lung și foarte lung pe care o putem face pentru sănătatea și aspectul părului nostru.
Foarte important este faptul că înainte de uscarea cu uscătorul de păr, este necesară aplicarea unei protecții termice pentru a-l proteja de temperatura acestuia, indiferent dacă aceasta este medie sau ridicată. Părul în general și mai ales părul ud este foarte sensibil la intervenții termice.
După aplicarea protecției termice și uscarea părului cu uscătorul în proporție de 80%, putem aplica un produs pentru a ne sprijini în acțiunea de descurcare a părului, acesta fiind un pas important către stilizarea sa. Folosim o perie blândă și pieptănăm ușor, aproape superficial părul, după aplicarea produsului de descurcare.