E IMPORTANTA CURATAREA TENULUI?

E IMPORTANTA CURATAREA TENULUI?

Un subiect extrem de abordat și delicat în același timp, îl reprezintă curățarea tenului. Sute de produse noi pe piața de beauty au luat naștere strict pentru acest pas din rutina de îngrijire a tenului și iată că astăzi aducem și noi câteva cuvinte în această discuție de proporții amețitoare.
Înainte de a acorda atenție produselor de machiaj, sănătatea tenului este pe primul loc..sau cel puțin așa ar trebui să fie!
 Se spune că femeile din Franța pun îngrijirea și implicit sănătatea tenului mai presus de orice, pe când în America machiajul tronează. Nu știm în România cum e, însă, ne dorim, alături de specialiștii Meraki să vă direcționăm către sănătatea tenului mai presus de orice, motiv pentru care astăzi am ales ca subiect curățarea tenului. 
Un procent extrem de mare de femei folosesc produse de machiaj, zilnic. Totuși, nu toate acordă atenție maximă demachierii și curățării tenului. Aceasta reprezintă prima etapa din rutina de îngrijire a tenului, chiar și atunci când tenul nu a fost machiat. 
ATENȚIE! Nu dormiți fără a demachia și curăța tenul în prealabil deoarece acest fapt poate duce nu doar la degradarea mai rapidă a tenului, dar și la o absorbție îndelungată a produselor în pielea feței, deteriorarea firelor genelor etc.
Demachierea feței, pe lângă eliminarea produselor de makeup, are ca scop îndepărtarea elementelor atrase de piele din mediul înconjurător. Acest pas este unul extrem de important și este recomandat a se face chiar și înainte de machiaj dacă tenul a fost expus la mediul exterior în prealabil. 
După demachierea tenului, curățarea acestuia este esențială. Există o mulțime de variante de produs, în funcție de preferințele fiecăruia, tipul de ten și nevoile acestuia. Curățarea trebuie să fie blândă iar produsul ales să nu usuce sau să atace pielea feței provocând usturimi sau senzație de disconfort. 
Se recomandă ca demachierea să se facă de asemenea cu blândețe, fără a freca sau apăsa prea tare, mai ales zona ochilor. De asemenea, este important ca în cazul demachierii ochilor, aceasta să fie făcută separat, cu câte o dischetă pentru fiecare ochi. Ochii sunt o zonă extrem de sensibilă a feței și dacă demachierea este dură, pot apărea dureri, usturimi sau iritații. 
Tips: la nevoie, poți apela la double cleansing, adică o curățare mai în profunzime a feței, repetând procesul. 
Al treilea pas din rutina de curățare a feței îl reprezintă toner-ul care, la fel ca celelalte două produse trebuie ales cu grijă, în funcție de nevoile tenului și gradul de sensibilitate al acestuia. Acesta completează cu success cele două etape de dinaintea sa, pregătind pielea pentru hidratare.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!