DE CE SA FOLOSIM PROTECTIA UV?

DE CE SA FOLOSIM PROTECTIA UV?
Ne bucurăm tare mult de venirea verii și de faptul că putem petrece mult mai mult timp afară, în razele soarelui, la piscină, pe plaje sau chiar prin oraș. Pe cât de benefică ne este căldura și lumina soarelui pentru viața noastră zilnică și indispensabilă pentru viața pe Pământ, pe atât de multă grijă trebuie să avem când vine vorba de razele UV.
Cu siguranță știi că protecția UV pentru piele, în special pentru tenul tău este obligatorie dacă vrei să eviți o serie de factori neplăcuți, de la îmbătrânirea rapidă a pielii până la alte complicații ce pot apărea în funcție de sensibilitatea tenului tău.
Ei bine, părul are și el nevoie de o astfel de protecție. Se pare că studiile din ultimii ani au demonstrate faptul că expunerea îndelungată la raze UV reprezintă unul dintre factorii cei mai distubatori când vine vorba de sănătatea părului tău. Razele UV sunt împărțite în UVA și UVB care acționează diferit asupra părului. Prima etapă duce la decolorarea firului de păr, iar următoarea slăbește rezistența lungimilor ducând, în timp, la ruperea firului de păr.
Așadar, dacă știm că razele UV ne deteriorează părul, de ce nu acordăm protejării sale atât de multă atenție ca tenului? 
Razele UV pot să usuce firul de păr atât de tare, acesta ajungând în stadiul de a se rupe. Acest lucru de întâmplă chiar și cu un păr sănătos, cu atât mai mult cu un păr care deja a trecut prin procese chimice sau pur și simplu se află într-o stare mai puțin bună. Se pare că expunerea îndelungată la razele UV distrug structura de proteină din firul de păr, aceasta fiind extrem de importantă, la fel cum este colagenul pentru pielea noastră- lipsa proteinei din firul de păr duce la pierderea elasticității, uscare, rupere, degradarea excesivă a vârfurilor și bineînțeles, un aspect general tern, lipsit de viață.
Același lucru se întâmplă și în cazul părului vopsit sau tratat chimic, razele acționând deja ca un decolorant. De aceea observăm, vara, șuvițe de păr mai deschis- razele UV acționează intens, decolorându-le. Părul devine astfel mult mai uscat, poros și lipsit de elasticitate.
Așadar, de ce să nu acordăm atenție sporită acestui fapt și să includem în trusa cu produse decicate frumuseții și sănătății părului câte un produs destinat protecției UV?
Iată care este selecția noastră pentru tine:
Ser Joico Defy Damage Leave-In pentru par deteriorat 50ml  -acest ser acționează ca un balsam leave-in și este destinat părului deteriorat, însă protecția sa UV poate fi adaptată pe orice tip de păr. Este disponibil pe site-ul nostrum, atât în variantă mini, de 50 ml pentru a merge cu tine peste tot, cât și în variantă de 100 ml-https://www.meraki.ro/ulei-par-serum/defy-damage-leave-in-ser-pentru-par-deteriorat-100ml.html
Balsam Balmain Spray Leave-In 200ml - acest produs, tot sub formă de leave-in spray acționează și ca un produs texturizant, pentru ca look-ul tău vara asta să fie nu doar portejat de razele UV, cât și foarte cool, cu volum și personalitate.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!