CUM ÎMBLÂNZIM PĂRUL REBEL?

CUM ÎMBLÂNZIM PĂRUL REBEL?

Am auzit cu toții expresia Frizzy hair cel puțin o dată în viață și fie ne-am întrebat ce înseamnă, fie ne-am dat seama că este fix definiția părului nostru. Din fericire, această problemă nu este permanentă. Părul rebel poate fi rezultat în urma deteriorării firului de păr, poate fi cauzat de poluarea din mediul înconjurător, poate apărea deoarece firul de păr este foarte subțire sau este predispus la ondulare.
Toate acestea sunt cauze ce pot duce la apariția firelor rebele pe care cu greu reușim să le ținem sub control, sau nu reușim deloc.

Iată ce putem face pentru a îmblânzi părul rebel:

 

1. Folosirea unei perii cu peri de mistret

Peria cu mix de peri, mistreț și nailon distribuie uniform pe toată lungimea părului uleiurile naturale secretate de scalp și astfel hidratează firul de păr. Mai mult decât atât, aest tip de perie nu electizează părul, datorită perilor naturali.

2. Hidratarea părului cu un ser anti frizz

Din fericire, există pe piață o mulțime de produse menite să vină în ajutorul femeilor care se confruntă cu fire rebele. Serurile anti-frizz îmbracă firul de păr cu un strat hidratant, care se luptă cu textura uscată a firului de păr și îi oferă acestuia protecție și strălucire în același timp.
3. Folosirea unei creme pentru hidratare
Cremele de păr sunt create special pentru situațiile în care avem nevoie de mai multă definire sau pentru a înmuia firele de păr încăpățânate, care ne fac probleme atunci când ne dorim netezime și strălucire. Sunt ușor de folosit și pot fi intrebunițate și în cazul coafurilor mai complexe, nu doar în cazul stilizării zilnice a părului.

4. Folosirea unui spray leave in

Spray-urile leave-in sau balsamul leave-in oferă părului extra hidratare, fără nevoie de clătire, oricând acesta are nevoie. Cum în general părul rebel este și un păr uscat și uneori degradat, un spray leave in vine cu substanțe care să învelească și să îmblânzească firul de păr.

5. Spălarea cu un șampon hidratant

Evident că un păr rebel are nevoie de un șampon hidratant care să îi ofere uleiurile și nutrienții necesari. Folosirea unui șampon pentru volum, spre exemplu, nu este potrivită pentru femeile care se confruntă cu frizzy hair.

6. Folosirea unei măști de păr

Părul rebel este caracterizat de fire subțiri, uneori cu o tendință ușoară de ondulare și cu o uscățime și predispunere la rupere. Acest tip de păr are nevoie de mai multă hidratare decât alte tipuri de păr, motiv pentru care folosirea unei măști hidratante este esențială. Aceasta, lăsată suficient să acționeze, poate face minuni asupra firului de păr.

7. Protejarea cu un spray de protecție termică

Orice tip de păr trebuie protejat, cu atât mai mult părul rebel, sensibil,  cu tendință de rupere. Un spray cu protecție termică nu ar trebui să lipsească din rutina de stilizare a părului, reprezentând armura acestuia împotriva căldurii instrumentelor pe care le folosim pentru a-l coafa.

8. Utilizarea unui finish

De multe ori, aceste fire rebele apar și la finalul rutinei de stilizare a părului, făcându-ne viața mai grea și timpul de pregătire mai lung. Pentru a netezi cele câteva fire încâpâțânate care și-au făcut apariția la finalul procesului de coafare, putem folosi o cantitate foarte mică de ceară, distribuită uniform în palme și aplicată delicat pe suprafața părului, fără a interveni asupra formei acestuia.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!