CUM SA ITI PROTEJEZI PARUL LA PISCINA?

CUM SA ITI PROTEJEZI PARUL LA PISCINA?
Foarte mult timp până la vară nu mai este și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Încă de una aceasta, unele femei au început să meargă ușor-ușor către locuri cu piscină, fie ea acoperită sau nu, fapt ce ne atrage atenția asupra unui subiect foarte importat: Cum ne protejăm părul la piscină?
În primul rând, de ce ar trebui să ne protejăm părul la piscină? În afară de razele UV care nu sunt prietenele podoabei capilare, în apa din piscină se află cel mai mare inamic al frumuseții părului și a sănătății acestuia: clorul. 
Pe lângă faptul că această substanță este dăunătoare și alterează sănătatea firului de păr, poate distruge în doar câteva minute o culoare superbă pe care ai reușit cu greu să o obții alături de specialistul la care mergi.
Ce poți face pentru a-ți proteja părul în timp ce te bucuri de relaxare, la piscină? Hai să vedem!
Fă duș înainte
Poți să te aperi de clor, într-o oarecare măsură, făcând un duș înaite de a intra în piscină. Poate părea fără sens, însă părul îmbibat cu apă curată nu va mai absorbi atât de multă apă contaminată. Poți face un duș foarte rapid, fără a-ți șterge sau usca părul, chiar cu câteva minute înainte de a intra în piscină. De asemenea, există și varianta (dacă locul și compania îți permite) să aplici o mască regenerantă sau pe bază de uleiuri hidratante care de asemenea va umple cuticula firului de păr și nu va permite clorului să pătrundă la fel de mult. Masca poate fi clătită de îndată ce timpul la piscină a luat sfârșit. Atenție! Acest tips nu este general valabil și decizia stă în mâinile doamnei/domnișoarei care dorește să încerce această variantă- totul depinde de context, durată și tipul de păr.
Fă duș după 
Da, e clar că una dintre cele mai eficiente soluții, fie ea combinată cu anterioara sau nu, este aceea de a face duș imediat ce ai ieșit din piscină. Astfel, clorul din păr va fi eliminat și cu ajutorul unui șampon regenerant sau intens hidratant, firul de păr se va simți mult mai bine după contactul cu clorul.
Mască hidratantă
De asemenea, după duș, o mască specială, hidratantă sau regenerantă este ideală după câteva ore petrecute la piscină. Recomandăm folosirea acesteia și ca tratament, sau a unui produs special tratament care să-ți facă părul să se simtă ca și cum ar lua un shot de vitamine după câteva ore de deshidratare.
Balsam leave in
O altă variantă de a-ți ajuta părul pentru o interacțiune cu apa din piscină este aceea de a folosi un balsam leave in. Acesta poate fi aplicat înainte de a intra în piscină și poate fi folosit cu încredere și după duș, pentru a veni în sprijinul părului tău.
Ulei de păr
Uleiul este aliatul părului în orice anotimp și, cu mici excepții, în orice moment s-ar afla, fie că este într-o perioadă bună sau mai puțin bună, fie că este vorba despre un scalp cu tendință de îngrășare sau un păr deshidratat. Uleiul este de ajutor și în cazul unei vizite la piscină, folosit fie clasic, în special la vârfuri, pentru hidratare, fie tip mască/tramatent, pe toată lungimea părului, urmând să fie curățat după vizita la piscină.
Protecție UV
Indiferent de tipul de păr, dacă acesta va petrece timp la soare, în raze UV, are nevoie de protecție termică extrem de mare, de aceea recomandăm ca protecția termică să nu lipsească.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!