CUM PREVENIM EXCESUL DE SEBUM?

CUM PREVENIM EXCESUL DE SEBUM?
O problemă foarte des întâlnită la ambele sexe este excesul de sebum. Poate cea mai populară dintre problemele scalpului, este aceasta. Există nenumărate reclame, produse, sfaturi și mituri legate de acest dezechilibru al scalpului și da, ne dorim să clarificăm anumite aspecte ce țin de acest subiect și să vedem cum anume putem preveni.

Știti că nu există păr gras, există doar scalp cu exces de sebum? Asta înseamnă că glandele sebacee produc mai mult ulei decât este cazul. Scalpul produce un ulei natural care ajută la păstrarea sănătății și frumuseții părului. Se întâmplă, uneori, ca acesta să se dea peste cap și să creeze ceea ce se numește -scalp cu exces de sebum. Așadar, nu părul este gras ci scalpul, uleiurile ajungând bineînțeles și pe păr. 

Folosirea șamponului și balsamului potrivit sunt esențiale în raport cu această problemă a scalpului deoarece ele sunt primele 2 produse care reușesc să regleze, într-o anumită măsură, excesul de sebum.
Dar, mai mult decât atât, există și alte produse ce pot fi folosite pentru prevenirea și ameliorarea dezechilibrului în cauză.

De foarte multe ori, persoanele cu un exces de uleiuri naturale în păr au tendința de a refuza categoric orice produs de hidratare, considerând că acesta le va stimula și mai tare producerea de sebum. Nu este adevărat! Un ulei hidratant pentru vârfuri este binevenit în rutina de îngrijire, deoarece uleiurile scalpului ajung, de cele mai multe ori doar până la jumătatea lungimii părului, rezultând astfel un păr cu exces de ulei în partea de sus și vârfuri foarte uscate. Recomandăm un ser cu acțiune delicată pentru echilibrare. 

Știai că și accesoriile sunt importante atunci când vine vorba despre nevoile speciale ale unui anumit tip de păr? Atât cele de stilizare cât și cele ce ne ajută să prindem părul, la nevoie. În cazul acestui tip de scalp și implicit, păr, peria utilizată zilnic are o importanță deosebită deoarece aceasta poate ajuta la redistribuirea uleiurilor naturale pe toată lungimea părului. 
O perie cu mix de peri, mistreț și Nailon este perfectă pentru asta.

Este foarte adevărat că poate fi dificil să stilizezi un păr al cărui scalp produce foarte mult sebum, mai ales dacă a trecut deja o zi de la spălare. Recomandăm în acest sens, o soluție rapidă, de scurtă durată (nu recomandăm utilizarea pe mai multe zile la rând): șamponul uscat.

Acesta absoarbe rapid sebumul și permite stilizarea părului cu o mai mare ușurință, scalpul fiind mai uscat și  firul de păr mai vitalizat. Șamponul uscat este  o soluție de moment, ce nu trebuie să înlocuiască o bună îngrijire a părului. Trebuie folosit cu moderație și niciodată pe mai multe zile la rând, deoarece pudra ce stă la baza ingredientelor poate să irite scalpul dacă stă prea mult pe piele și cu atât mai mult cu cât se combină cu uleiurile naturale. Este doar o soluție de moment ce dă rezultate fantastice!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!