CUM OBTII UN PAR MATASOS ?

CUM OBTII UN PAR MATASOS ?

Marea majoritate a femeilor își doresc un păr mătăsos, lung, ca de prințesă. Fie că podoaba lor capilară le face să se simtă mai feminine, fie că basmele auzite în copilărie le-au creat așteptări de acest tip, fie trendurile și influența mass media au preluat conducerea și ne fac pe toți să ne dorim diverse lucruri când vine vorba de aspectul nostru.

Părul mătăsos nu este greu de obținut, însă trebuie să ținem cont întotdeauna de tipul de păr pe care îl avem și să fim realiști. Ai un păr ușor ondulat, deshidratat și degradat la vârfuri? E simplu! Va trebui să te împaci cu gândul că vei depunde mai mult efort și timp pentru a obține un păr mătăsos. Tipul de păr influențează foarte mult gradul de finețe și strălucire al acestuia.

Există, însă, câteva reguli general valabile care pot ajuta pe oricine le respectă să obțină un păr mai sănătos și mai mătăsos, cu siguranță. Haide să vedem împreună care sunt acestea și ce produse am putea folosi pentru a ne atinge scopul!
Produsele pentru hidratarea firului de păr sunt cele mai bune prietene ale femeilor care își doresc un păr mătăsos. De ce? Deoarece un păr deshidratat este cel mai adesea departe de a fi mătăsos iar posesoarele de astfel de păr sunt cele care suferă cel mai tare după o textură delicată și o fluiditate a părului.

Părul are nevoie de hidratare și trebuie să i-o oferim ori de câte ori avem ocazia. Trebuie să ne asigurăm, bineînțeles și de faptul că bem suficiente lichide, consumăm o centitate rezonabilă de cafea și sucuri, deoarece acestea tind să deshidrateze întregul organism.
Primul mod în care îți poți hidrata părul este prin folosirea unui șampon intens hidratant combinat cu un  balsam sau o mască din aceeași categorie. Balsamul este indicat a fi folosit după fiecare spălare, însă având în vedere că nevoia de hidratare este una mare, recomandăm utilizarea unei măști hidratante o perioadă de timp, după fiecare spălare, respectând timpul indicat pe produs.

Un alt mod în care poți oferi hidratare părului tău este utilizarea de produse leave-in pentru hidratare sau tratamente leave-in pentru păr degradat. Tot în această categorie intră și uleiul pentru vârfuri, care asigură hidratarea acestora și împiedică ruperea sau despicarea acestora.
Folosirea produselor texturizante poate accentua senzația de deshidratare a firului de păr, așa că recomandăm evitarea acestora sau folosirea lor moderată, dacă dorința dumneavoastră este să aveți o textură mătăsoasă a părului.
De asemenea, razele soarelui și temperaturile foarte ridicate contribuie la deschidratare și nu sunt indicate în cantități mari. Reduceți timpul petrecut la soare, folosiți protecție UV și încercați să aveți tot timpul părul hidratat folosind produse leave-in. Indiferent de locul în care vă aflați, e important să aveți în geantă un spray sau un ulei pentru vârfurile părului.

Bineînțeles, produsele pentru strălucirea părului, o perie de foarte bună calitate și o rutină corectă contribuie, pe lângă sfaturile de mai sus, la susținerea unei texturi mătăsoase a părului.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!