CUM NE PROTEJAM PARUL DE CANICULA?

CUM NE PROTEJAM PARUL DE CANICULA?
A venit vara și chiar dacă ne bucurăm de vacanțe și perioade de concedii, este acea parte a verii care ne pune la încercare din multe puncte de vedere, în special în ceea ce privește temperatura.

Canicula este o provocare nu doar pentru noi în ansamblu și pentru întregul organism ci și pentru pielea și părul nostru. E o provocare pentru podoaba noastră capilară să se păstreze hidratat și hrănit pe perioada verii, mai ales dacă temperaturile urcă la un nivel ce devine ușor sau mai mult inconfortabil. Nu este simplu, însă putem face câteva lucruri pentru a-i ușura această călătorie prin zilele de caniculă și bineînțeles, pentru a ne petrece vara având un păr sănătos și frumos.

Este extrem de important să ne hidratăm! Părul are nevoie, la fel ca tot corpul, de altfel, în primul rând, de hidratare din interior. Consumă multe lichide, în special apă naturală, simplă. Sucurile sunt tot lichide, însă acestea conțin mult zahăr care, în esență, duce tot la deshidratare. Apa este sursa vieții și toate componentele corpului nostru știu asta. Părul tău are nevoie de apă la fel de mult cum ai tu!

Încearcă să nu ieși din casă fără a aplica protecție UV pe toată suprafața părului. Exact cum pielea are nevoie de acest tip de protecție și părul nostru simte aproximativ la fel puterea soarelui. 

Folosește uleiuri pentru vărfuri, indiferent de starea generală a acestora. Vara și iarna părul are nevoie de îngrijiri speciale, iar uleiurile fac parte din kit-ul de urgență. Aplică un ulei pe vărfuri chiar și înainte de a prinde părul într-o coadă împletită sau un messy bun. Îl va ajuta să se păstreze hidratat mai mult timp.

Încearcă să nu mergi la piscină fără a ține cont de niște reguli (vezi articolul nostru despre protejarea părului la piscină) cum ar fi protecția, prinderea lui, dușul de dinainte și de după pentru a elimina clorul etc.

Nu sta prea mult timp cu sărurile pe păr. Este vară și transpirăm cu toții, Este un proces natural și da, scalpul transpiră la fel ca orice parte a corpului acoperită de piele. Sărurile din transpirație pot să irite scalpul așa că recomadăm curățarea acestuia chiar zilnic dacă este nevoie, pe timp de caniculă, folosind un șampon blând.

Încearcă să nu decolorezi părul fix inainte de a petrece mult timp în soare, pe plajă sau în vacanță. De cele mai multe ori, părul recent decolorat este extrem de sensibil și chiar se poate degrada combinându-se cu clorul din apa piscinelor sau sărurile din mare. E drept, dacă folosești produse profesionale și procesul are loc într-un salon, există riscuri mult mai mici.

Folosește tratamente leave-in oricând îți permite timpul și/sau textura părului. Alături de toate celelalte produse menționate, un tratament leave-in va fi alături de tine în călătoria către un păr sănătos pe timp de caniculă. Părul tău îți va mulțumi, crede-ne pe cuvânt!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!