CUM INGRIJIM PARUL SCURT?

CUM INGRIJIM PARUL SCURT?
Părul scurt este de foarte multe ori neglijat în articolele despre frumusețea și sănătatea părului doar pentru că se presupune că are aceleași nevoi ca părul lung. Lucrurile, însă, nu stau chiar așa. Părul scurt are de multe ori nevoi diferite și necesită o atenție îndreptată în alte direcții decât în cazul părului lung. Deoarece părul scurt este extrem de cool și nu credem că va ieși vreodată din atenția femeilor curajoase, considerăm importantă o discuție legată de îngrijirea acestuia. Haideți să vedem împreună ce anume este de făcut pentru un păr scurt frumos și sănătos!

Deoarece părul scurt nu se încurcă la fel de des ca cel lung, folosirea în excces a unui instrument de descurcare, cum ar fi o perie sau un pieptene poate să intervină asupra stylingului, formei naturale sau chiar rezistenței firului de păr. Folosește dimineața și seara un instrument special pentru tipul tău de păr și în restul timpului apelează la propriile degete pentru a-l aranja sau restiliza sau chiar pentru a reactiva produsele de styling aplicate.

Folosește o perie specială pentru tipul tău de păr, în funcție de textura acestuia și dorințele tale. Există pe piață nenumărate variante de perii și pepteni de calitate care te pot ajuta să-ți descurci și stilizezi părul exact așa cum îți dorești.

Încearcă să îl protejezi de căldura ustensilelor de stilizat. Fie că le folosești rar și aplici o protecție termică, fie că le eviți, ambele variante sunt potrivite pentru un păr scurt. Firul de păr fiind de o lungime mult mai mică, vărfurile deteriorate ar putea distruge cu totul stylingul și aspectul general al părului tău. Încearcă să obții rezultatul dorit cu ajutorul produselor de styling și al accesoriilor și lasă placa de îndreptat pentru ocazii..speciale.

Împrietenește-te cu produsele de texturizare! Produsele pentru texturizare variază în funcție de propria lor textură, acestea fiind fie pudră, spray sau ceară și recomandăm alegerea acestora în funcție de rezultatul pe care vi-l doriți și de cât de familiară sunteți în a lucra cu acest tip de produs.

Din punctul nostru de vedere, cel mai ușor de folosit, pentru o distrubuire cât mai uniformă și care nu necesită intervenție specială din partea noastră, este produsul sub formă de spray. Acesta se distribuie pe păr, în special la rădăcină și se masează ușor după, cu degetele, dându-i forma dorită. Există variante de spray pentru texturizare simplu sau un mix de fixare, care nu doar oferă firului de păr o altă textură ci o și fixează, păstrând mai mult timp forma pe care v-o doriți.

Pentru a păstra forma dorită, încearcă să mergi la specialistul tău o dată pe lună sau la 6 săptămâni pentru ca acesta să poată întreține styling-ul. Părul crește în ritmul său, dar cu siguranță că vei observa mult mai ușor asta pe un păr scurt.

Spală-l ori de câte ori are nevoie, chiar și zilnic. Un păr scurt are mult mai multă nevoie de susținere în acest sens deoarece nu are prea mult volum și nici lungime pentru a masca o eventuală zi proastă. Ajută-l ori de câte ori are nevoie, folosind un șampon special pentru tipul tău de păr, un balsam sau o mască și protecție termică înainte de uscare.

Dacă nu reușești să îl speli zilnic și totuși părul tău are această nevoie din punct de vedere al volumului și exccesului de sebum, poți lua în calcul folosirea unui șampon uscat fără a face din asta un obicei. 

Folosește produse pentru stălucire. Părul scurt va arăta mult mai bine dacă va străluci de bucurie. Folosește un spray pentru asta și te poți bucura în voie de un păr ce strălucește în soare!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!