Multitudinea de reclame tv și nu numai ne face să credem de mulți ani că singurele criterii de alegere a șamponului sunt legate de cât de mult volum dorim, dacă avem probleme cu mătreața sau păr vopsit. E adevărat că pot fi o parte din criterii, dar cu siguranță o foarte mică parte, deoarece șamponul potrivit pentru fiecare persoană se alege cu multă atenție, documentare și ajutor din partea unui specialist, ținând cont de o multitudine de factori determinanți.
Ingredientele, tipul de păr, tipul de scalp, nevoile, problemele părului și dorințele dumneavoastră sunt elemente revelatoare care vă vor ajuta să decideți care este brandul și tipul de șampon pe care trebuie să îl folosiți.
Cum afli care este tipul tău de păr? Deși ți-am putea recomanda mai multe teste pe care să le faci singură acasă, întrebări la care poți răspunde sau articole pe care le poți citi, cea mai sigură variantă este să mergi la un salon unde un profesionist să facă împreună cu tine analiza părului și să stabilească ce nevoi are acesta.
După ce ai aflat care este tipul tău de păr, care sunt punctele lui forte și ce nevoi are, e momentul să îți alegi un șampon profesional potrivit ție.
Este foarte important să înțelegem faptul că un șampon de uz general, tip mass-market nu va acoperi niciodată nici măcar un sfert din nevoile părului nostru, nu îi va oferi suficiente ingrediente pentru a-l curăța și ajuta și nici măcar un sfert din calitatea acestora. Un șampon profesional este foarte accesibil în realitatea zilelor noastre și nu se mai pune problema disponibilității scăzute a acestora. Vă recomandăm să răsfoiți cu încredere site-ul nostru pentru a descoperi o multitudine de variante de șampon profesional, cu ingrediente de cea mai bună calitate, de la branduri de top. Sau puteți să vă bucurați de selecția pe caare v-am pregătit-o chiar noi, specialiștii Meraki, mai jos.
Atenție! După ce ai ales șamponul potrivit, asigură-te că știi care este metoda corectă de aplicare a acestuia pentru rezulate optime.
Nu e o metodă potrivită aceea în care îți freci cu șampon lungimea părului, implicit vărfurile.
Pe lungimi, șamponul ajunge în momentul în care spălăm scalpul și nu este necesară frecarea lor. Prin frecare putem dezechilibra vărfurile, le putem rupe sau dehidrata mai mult decât este cazul, mai ales în situațiile în care părul este deja deshidratat.
Masează, în schimb, foarte delicat lungimea părului atunci când te clătești, fără să îți faci griji că nu s-a curățat suficient.
Probabil una dintre cele mai comune obiceiuri când vine vorba de spălarea și îngrijirea părului este acela de a spăla scalpul cu unghiile, folosind mișcări rapide și apăsate. Este o greșeală din multe motive, dar cel mai important de reținut este că astfel sensibilizezi rădăcina, stimulezi scalpul să producă mai multe uleiuri, poți să iriți pielea scalpului și chiar să rupi mai multe fire de păr decât ar fi acceptabil să se întâmple.
Masează-ți scalpul cu buricele degetelor, cu mișcări lente, relaxante, fără a implica absolut deloc UNGHIILE.