CE SA EVITI IN RUTINA DE INGRIJIRE A PARULUI?

CE SA EVITI IN RUTINA DE INGRIJIRE A PARULUI?
Cu toții ne dorim un păr sănătos, des, strălucitor și plin de viață care să ne facă să ne simțim cea mai bună variantă a noastră, nu-i așa? Ei bine, oare reușim în rutina zilnică de îngrijire a acestuia să atigem obiectivele necesare pentru a ne îndeplini scopul sau mai mult ne punem bețe în roate evitând anumite sfaturi sau acțiuni doar pentru că timpul nu ne permite, nu avem energie sau nu ne-am documentat îndeajuns pentru a ne cunoaște părul? 

Nu a spus nimeni că este ușor și recunoaștem că o îngrijire corectă a părului necesită timp și atenție, dar nu este nimic în acest proces dincolo de puterea oricărei femei, indiferent de programul ei.

Haideți să vedem împreună ce trebuie să evităm atunci când ne dorim să facem lucrurile cât mai corect pentru părul nostru!

Nu-ți vopsi părul acasă și nu face intervenții chimice sau tratamente chimice, acasă.
Și totuși dacă o faci, folosește produse de înaltă calitate, alese cu grijă, ce reprezintă o investiție pe termen lung. Totuși, sfatul nostru este ca ori de câte ori îți dorești o schimbare, discută cu un specialist. Cere-i ajutorul, notează-ți sfaturile și ia o decizie împreună cu acesta, indiferent de cât de mult va dura să ajungeți la o concluzie. Sănătatea și frumusețea părului tău este mai importantă decât orice idee spontană sau dorință de moment.

Evită utilizarea ustensilelor termice de coafat, zilnic.
Ustensilele de coafat sunt  o binecuvântare pentru femeile din secolul nostru și echipa Meraki este recunoscătoare pentru existența acestora, fără dubii. Există, însă, niște reguli nescrise când vine vorba de intervenție termică și cea mai importantă dintre acestea este frecvența redusă a folosirii lor. Bineînțeles, a doua lege importantă fiind utilizarea protecției termice indiferent de tipul de păr. Încearcă să nu folosești nivelul maxim de căldură al uscătorului de păr, ci mai degrabă să-l crești gradual, în funcție de nevoia părului tău și de adaptabilitatea sa. Dacă vei folosi uscătorul pe nivelul maxim din prima, părul poate avea un șoc, el fiind oricum îmbibat cu apă care se străduiește să se evapore. Aceasta nu va face altceva decât să forțeze părul și să usuce și uleiurile benefice din terminația acestuia. 

Nu freca scalpul cu unghiile în timpul șamponării
Din contră, acesta trebuie masat! Masează-ți scalpul mai des. Probabil faci asta timp de câteva secunde în timpul dușului (dacă nu cumva greșești agresându-ți scalpul cu unghiile) însă ar fi benefic să prelungești durata măcar la 3 minute. În timpul masajului, ATENȚIE!-cu degetele, nu cu unghiile- scalpul se relaxează și în același timp este stimulate creșterea părului și detoxifierea. Poți face asta cu șamponul tău preferat, cu un șampon special pentru relaxare sau chiar cu un tratament ulei care să te ajute în același timp și cu partea de hidratare.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!