CE NE DETERIOREAZA PARUL ZI DE ZI?

CE NE DETERIOREAZA  PARUL ZI DE ZI?
Părul uscat sau deteriorat reprezintă o problemă comună printre femei. Fie că este vorba despre un tip de păr mai sensibil genetic sau despre sensibilizarea lui de către factori externi, aceasta este una dintre cele mai mari neplăceri când vine vorba despre sănătatea și frumusețea părului.
De ce se usucă/ deteriorează părul? O mulțime de factori pot duce la uscarea sau deteriorarea părului, care mai de care mai divers și unii la care cu siguranță nu ne așteptăm.

Faptul că vara tocmai a trecut ne ajută în acest experiment: privește-ți vârfurile! Cum arată acestea? Observi vreo diferență față de felul în care arătau acum câteva luni, când încă nu luaseră atât de mult contact cu soarele? Da, este cât se poate de real: soarele are forța de a ne deteriora sever părul, în funcție de gradul de sensibilitate al acestuia. Îl poate usca până la rupere, decolora și friza în așa fel încât singura soluție să fie foarfeca. În acest sens, recomandăm ca pe tot parcursul anului, indiferent de gradul razelor Uv, să folosiți produse care să aplice un strat protector pe lungimea firului de păr pentru a evita situații neplăcute.

Așadar, soarele este atât prietenul nostru drag, ce ne poate oferi un bronz perfect și o vacanță de vis cât și un posibil dușman ce poate deteriora pielea și părul. Depinde doar de noi și de produsele pe care alegem să le folosim.
Pe lângă soare, pe care l-am menționat primul deoarece a fost o vară caniculară, există o mulțime de alți factori ce determină deteriorarea podoabei noastre capilare.

Iată aici câțiva dintre aceștia:
• folosirea excesivă a ustensilelor cu temperatură ridicată fără un produs de protecție
Indiferent de frecvența utilizării ustensilelor termice, protecția trebuie folosită cu religiozitate pentru a evita deteriorarea părului.
• frecarea pe timpul nopții de fața de pernă din material sintetic sau prea dur pentru firul de păr subțire
Se recomandă în acest sens atât un ulei hidratant cât și o coafură lejeră pe timpul somnului și o față de pernă dintr-un material fin, natural, cum ar fi mătasea.
• frecarea de hainele groase și de accesoriile pentru cap pe timp de iarnă
Toamna și iarna părul se freacă de jackete, pulovere și accesorii pentru cap. Uneori este inevitabil, alteori putem alege un messy bun în momentul în care purtăm o jacket mai solidă ce poate creea traume la nivelul lungimii firului de păr.
• uscarea sa necorespunzătoare prin frecarea lungimilor în prosop
Prosopul se utilizează doar pentru a absorbi cantitatea în exces de apă din păr, niciodată pentru a freca lungimile pentru a le usca.
• experimentelor de colorare și decolorare făcute acasă
Vă încurajăm să luați alegeri responsabile când vine vorba de colorarea și decolorarea părului dumneavoastră.
• intervenția poluării din mediul înconjurător
Folosiți produse de curățare profesionale care să diminueze efectele poluării asupra părului.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!