CAT DE DES NE SPALAM PARUL?

CAT DE DES NE SPALAM PARUL?
Spală-ți părul ori de câte ori simți nevoia să faci asta.
Nu, nu există o rețetă care să îți spună de câte ori ar trebui să te speli pe cap și nici o rețetă care să-ți spună cum să faci să păstrezi părul intact ca după spălare mult mai mult timp. Suntem diferiți și podoabele noastre capilare sunt și ele diferite. Nu pot funcționa pentru toată lumea aceleași lucruri, aceleași mix-uri de produse, aceleași rețete. Găsește-ți echilibrul personal când vine vorba de spălatul părului și fă-o ori de câte ori este necesar, cu grijă și folosind produse profesionale.

Acordă atenție metodei de spălare a scalpului.
Nu e o metodă potrivită aceea în care îți freci cu șampon lungimea părului, implicit vărfurile.
Pe lungimi, șamponul ajunge în momentul în care spălăm scalpul și nu este necesară frecarea lor. Prin frecare putem dezechilibra vărfurile, le putem rupe sau dehidrata mai mult decât este cazul, mai ales în situațiile în care părul este deja deshidratat.
Masează, în schimb, foarte delicat lungimea părului atunci când te clătești, fără să îți faci griji că nu s-a curățat suficient. 
Probabil una dintre cele mai comune obiceiuri când vine vorba de spălarea și îngrijirea părului este acela de a spăla scalpul cu unghiile, folosind mișcări rapide și apăsate. Este o greșeală din multe motive, dar cel mai important de reținut este că astfel sensibilizezi rădăcina, stimulezi scalpul să producă mai multe uleiuri, poți să iriți pielea scalpului și chiar să rupi mai multe fire de păr decât ar fi acceptabil să se întâmple. 
Masează-ți scalpul cu buricele degetelor, cu mișcări lente, relaxante, fără a implica absolut deloc UNGHIILE. 

Aplică corect balsamul și masca.
E adevărat că trăim în epoca vitezei, că suntem ocupați 24/7 și că de multe ori dușul trebuie să se încadreze într-o limită clară de timp. E foarte important, însă, dacă vrem ca părul nostru să primească tot ce are nevoie pentru a fi sănătos și a arăta așa cum ne dorim, să îi acordăm mai mult timp și atenție. Nu cu mult mai mult, poate..2 minute în plus atunci când aplicăm balsamul ar putea face diferența. 1 minut nu e tocmai suficient, însă 3 minute cu balsamul pe păr pot să îți aducă un zâmbet care să dureze până.. la următoarea spălare.
Masca de păr este și ea esențială în kit-ul de îngrijire a oricărei femei deoarece aceasta intensifică beneficiile șamponului și/sau ale balsamului, oferind astfel părului mai multe substanțe nutritive și implicit mai multă sănătate, strălucire și hidratare. Atenție! Pentru ca acest pas din îngrijirea părului să fie unul de succes, masca de păr trebuie lăsată să acționeze atât cât este indicat pe ambalaj, nu mai puțin.

Folosește produsele potrivite.
Există mitul conform căruia spălatul prea des pe cap poate active producția de sebum. Acest lucru este total eronat, însă recomandăm atenție la tipul de produs pe care alegem să îl folosim. Acesta trebuie să fie potrivit tipului nostru de păr. Cu siguranță dacă avem un păr uscat, un scalp uscat cu tendința de descuamare și folosim un șampon pentru scalp cu tendința de îngrășare, pot apărea dezechilibre. Mare atenție la tipul de păr și ce produse alegem!

Nu folosi șampon uscat în exces.
E clar deja că toată lumea aflat, de câțiva ani de existența acestui produs minune care a devenit rapid prietenul tuturor femeilor. Acest șampon spray nu este altceva decât o pudră absorbantă menită să elimine excesul de sebum de pe scalp. Ajută, bineînțeles și la styling, oferind o ușoară texturizare a firului de păr și puțin mai mult volum.
ATENȚIE! Șamponul uscat nu este un produs care să facă parte din rutina zilnică de îngrijire și stilizare a părului, acesta fiind menit să fie folosit în situații de urgență, între spălări, nicidecum ca un înlocuitor al șamponului normal.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!