CARE ESTE ȘAMPONUL POTRIVIT TIPULUI TĂU DE PĂR?

CARE ESTE ȘAMPONUL POTRIVIT TIPULUI TĂU DE PĂR?

Unul dintre cei mai importanți pași de îngrijire pentru un păr sănătos și frumos, este folosirea șamponului potrivit. De cele mai multe ori femeile nu își pot identifica tipul de păr, motiv pentru care ajung să folosească în rutina de îngrijire un șampon care nu îndeplinește cerințele părului. Astfel, nu pot ajunge la capacitatea maximă a acestuia și nici nu pot completa corespunzător schema de îngrijire care să le ajute să ajungă acolo. Părul este un element extrem de important pentru femei și bărbați deopotrivă, așa că sănătatea și frumusețea lui ar trebui să fie prioritare.

Cum afli care este tipul tău de păr? Deși ți-am putea recomanda mai multe teste pe care să le faci singură acasă, întrebări la care poți răspunde sau articole pe care le poți citi, cea mai sigură variantă este să mergi la un salon unde un profesionist să facă împreună cu tine analiza părului și să stabilească ce nevoi are acesta.
După ce ai aflat care este tipul tău de păr, care sunt punctele lui forte și ce nevoi are, e momentul să îți alegi un șampon profesional potrivit ție.

Dacă ai părul uscat/ deteriorat, nevoia principală este de hidratare, așadar vei avea nevoie de un șampon bogat în substanțe nutritive, hidratante și uleiuri de cea mai bună calitate pentru ca părul tău să fie hrănit și hidratat exact așa cum are nevoie. Bineînțeles, schema de îngrijire nu se oprește aici, toate produsele ar trebui să fie potrivite nevoilor părului tău.

Dacă ai scalpul gras sau cu tendință de îngrășare, asta înseamnă că acesta produce mai mult sebum decât la alte persoane. Scalpul cu exces de sebum are nevoie de atenție specială, de investigații profesionale și de produse care să trateze, pe lângă cele clasice de îngrijire. Există șampoane specializate în reglarea excesului de sebum și multe tratamente menite să rezolve această problemă.

Dacă părul tău nu are volum, atunci poate ar trebui să îți îndrepți atenția către un șampon pentru volum înainte de a încerca să îl tapezi sau de a folosi întregul tub de pudră pentru volum. De cele mai multe ori, excesul, când vine vorba de produse de styling poate să strice aspectul îngrijit al părului. Produsele sunt gândite astfel încât să lucreze împreună, făcându-și fiecare partea. Așadar, folosește un șampon pentru volum, usucă-l cu o perie ceramică și la final poți să îl stilizezi și cu puțină pudră pentru volum. Rezultatul va fi unul spectaculos.

Dacă părul tău este frizat, atunci cu siguranță ai nevoie de un șampon pentru netezirea firului de păr. Acesta acționează delicat, fără să încarce firul, ajutându-l să își păstreze forma fără fire rebele.
Există și categoria de tip de păr definit ca fiind normal, acesta neavând nicio caracteristică specială ca cele menționate mai sus. În orice caz și părul normal are nevoie din când în când de un șampon care să ofere un surplus de substanțe nutritive, așadar un șampon regenerant este bine-venit.

Și nu în ultimul rând, părul blond. Acest tip de păr are nevoie de o atenție specială când vine vorba de îngrijirea și stilizarea sa, deoarece este mult mai predispus la deteriorare, uscare sau schimbarea nuanței dorite. De cele mai multe ori, blondul are nevoie de ajutor atât pe partea de hidratare cât și pe partea de echilibrare a nuanței de portocaliu/galben. Recomandăm un șampon cu nuanță violet care să lupte împotriva pigmentării nedorite a firului de păr blond.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!