AI PARUL CRET? IATA CATEVA SFATURI DE INGRIJIRE!

AI PARUL CRET? IATA CATEVA SFATURI DE INGRIJIRE!
Probabil multe dintre femei ar spune cu toată convingerea că părul creț și/sau ondulat sunt cele două tipuri de păr cel mai greu de îngrijit și stilizat. Ei bine, suntem aici pentru a demonstra contrariul și pentru a vă prezenta câțiva dintre aliații principali ai acestui tip de păr. Mai mult decât atât, ne dorim să  ajutăm femeile să își accepte și să își iubească părul indiferent de culoarea acestuia sau tipul firului de păr. Podoaba capilară reprezintă un element important pentru frumusețea unei femei și cu cât va primi mai multă apreciere și îngrijire cu atât acest lucru se va reflecta în starea generală oferind încredere și  luminozitate posesoarei.

Alege-ți cu grijă șamponul
Unul dintre cei mai importanți pași de îngrijire pentru un păr sănătos și frumos, este folosirea șamponului potrivit. De cele mai multe ori femeile nu își pot identifica tipul de păr, motiv pentru care ajung să folosească în rutina de îngrijire un șampon care nu îndeplinește cerințele părului. Astfel, nu pot ajunge la capacitatea maximă a acestuia și nici nu pot completa corespunzător schema de îngrijire care să le ajute să ajungă acolo. Părul este un element extrem de important pentru femei și bărbați deopotrivă, așa că sănătatea și frumusețea lui ar trebui să fie prioritare. 

Folosește cantitatea potrivită
Unul dintre miturile cele mai cunoscute este acela că șamponul trebuie să facă foarte multă spumă pentru a considera că a curățat cu adevărat părul. Acest lucru este cât se poate de fals, la fel cum este o greșeală să folosim o cantitate exagerată de șampon pentru a produce multă spumă. Este recomandat să folosim aproximativ dimensiunea a două măsline de șampon, cu mențiunea că putem face o curățare dublă, șamponat, clătit, șamponat din nou. Această cantitate este recomandată pentru un păr cu lungime medie, dar ea poate varia în funcție de lungime și bineînțeles, tipul de păr și nevoile acestuia. Nu uita că părul creț se poate usca mult mai rapid decât celelalte tipuri de păr, motiv pentru care folosind o cantitate mult prea mare de produs poți chiar influența acest proces.

Folosește un tratament înainte de șampon
Deoarece părul creț este predispus către deshidratare, o mască special creată pentru părul creț și ondulat este esențială pentru a readuce hidratarea firului de păr și a echilibra cantitatea de nutrienți din structura acestuia. Mai mult decât atât, folosirea unei măști hidratante asigură strălucirea și finețea părului după stilizare. Aplicarea sa se poate face înainte de șamponare, tip tratament, sau după procesul de curățare.
Masca de păr se aplică în cantitatea aproximativ echivalentă dimensiunii unui biscuite oreo. Aceasta se aplică fie doar pe lungimea părului, evitând zona apropiată scalpului, fie complet, până la rădăcină. Acest lucru este influențat de tipul de păr și nevoile acestuia, rămânând la alegerea posesoarei și specialistului pe care alege să îl consulte.

Redu căldura ustensilelor de stilizat
Deoarece ne dorim să menținem o formă cât mai structurată a buclelor, este de evitat frecarea părului în prosop după spălare, nu doar datorită buclelor ci și pentru a nu stresa, rupe sau încurca firele de păr
Pentru uscarea părului creț/ondulat recomandăm folosirea unui difuzor sau, dacă timpul vă permite, uscarea sa naturală, fără intervenție termică. În acest caz, puteți aplica cu încredere o cremă pentru definirea buclelor sau o spumă pentru fixare, special creată pentru buclele mai puțin rezistente. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!