6 TIPS-URI PENTRU A-TI PASTRA PARUL SANATOS

6 TIPS-URI PENTRU A-TI PASTRA PARUL SANATOS
Acum că vara e aproape aici, părul este zilnic vedeta look-ului tău și cu siguranță îți dorești să arate impecabil. Există o mulțime de variante care te ajută să ai grijă de părul tău cum se poate mai bine, de la produse de calitate până la multă iubire și atenție pe care ar trebui să i-o oferi. 
Hai să vedem împreună 6 altfel de tips-uri pe care specialiștii Meraki le-au pregătit pentru tine și evident..pentru părul tău:

Încearcă să nu folosești nivelul maxim de căldură al uscătorului de păr, ci mai degrabă să-l crești gradual, în funcție de nevoia părului tău și de adaptabilitatea sa. Dacă vei folosi uscătorul pe nivelul maxim din prima, părul poate avea un șoc, el fiind oricum îmbibat cu apă care se străduiește să se evapore. Aceasta nu va face altceva decât să forțeze părul și să usuce și uleiurile benefice din terminația acestuia. 

Mai mult decât atât, nu folosi ustensile de stilizare fără a aplica în prealabil o protecție termică. Este un sfat extrem de important și chiar te rugăm să ții cont de el și poate chiar să-l dai mai departe către prietene și familie.

Uneori, părul tău are nevoie de o mică pauză de la ustensile termice. Da, e extrem de dificil să renunți la uscătorul de păr și nici nu te-am sfătui să faci asta, însă o dată pe lună, dacă se poate, lasă-l să respire. Lasă-l să se usuce cu ajutorul aerului și să își păstreze toate uleiurile naturale intacte. Poți face asta mai des în vacanță, dar te rugăm să nu uiți de protejarea părului de apa din piscine! Găsești ghid-ul în articolele trecute.

Alege accesorii de păr de calitate și nu le folosi zilnic. Elasticele de păr și clamele cu clips sau agrafele aduc un mic stres în locul în care sunt aplicate și în timp pot duce la deteriorarea sau ruperea anumitor fire de păr. Ai grijă să-ți păstrezi părul hidratat și să alegi accesorii din materiale mai puțin dăunătoare, cum ar fi un elastic de păr fără termiație din metal. 

Dacă părul tău este vopsit, acordă-i atenția necesară părului vopsit. Un păr vopsit are particularitățile sale și nevoi diferite. Există produse special create pentru părul asupra căruia s-a intervenit prin procese de colorare sau decolorare și cu siguranță aceste produse sunt aliații tăi în a-ți păstra părul sănătos și frumos. Chiar dacă părul tău pare la fel ca înainte,  crede-ne că are nevoie de o îngrijire diferită după colorare.

Masează-ți scalpul mai des. Probabil faci asta timp de câteva secunde în timpul dușului, însă ar fi benefic să prelungești durata măcar la 3 minute. În timpul masajului, ATENȚIE!-cu degetele, nu cu unghiile- scalpul se relaxează și în același timp este stimulate creșterea părului și detoxifierea. Poți face asta cu șamponul tău preferat, cu un șampon special pentru relaxare sau chiar cu un tratament ulei care să te ajute în același timp și cu partea de hidratare.

Nu neglija vârfurile despicate sau în curs de a se deteriora. Ar trebui să fie scurtate cel puțin o data la 2 luni, deoarece vârfurile deteriorate strică aspectul întregului fir de păr și nu permite niciunui produs să își ducă misiunea până la capăt. Folosește produse profesionale care să prevină apariția vârfurilor deteriorate și uscarea acestora, dar mergi cât de des poți la specialistul tău pentru a identifica eventuale probleme sau terminații ce necesită intervenția foarfecii. 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!