5 GRESELI PE CARE LE FACI PENTRU SCALPUL CU TENDINTA DE INGRASARE

5 GRESELI PE CARE LE FACI PENTRU SCALPUL CU TENDINTA DE INGRASARE
Scalpul cu tendință de îngrășare pune probleme multor femei și bărbați deopotrivă. Nu este ușor să îngrijești și să stilizezi un astfel de păr, însă cu produsele potrivite, nimic nu este imposibil. Venim în ajutor cu idei și informații de la cum să faci față zilnic unui păr cu exces de sebum, până la ce tratament ai putea folosi.
Părul gras este un mit. Nu există păr gras, există scalp cu exces de sebum. Asta înseamnă că glandele sebacee produc mai mult ulei decât este cazul. Scalpul produce un ulei natural care ajută la păstrarea sănătății și frumuseții părului. Se întâmplă, uneori, ca acesta să se dea peste cap și să creeze ceea ce se numește -scalp cu exces de sebum. Așadar, nu părul este gras ci scalpul, uleiurile ajungând bineînțeles și pe păr.  Scalpul cu tendința de îngrășare și implicit părul au nevoie de mai multă atenție când vine vorba de anumite acțiuni pe care le exercităm asupra lor. Haideți să vedem împreună 5 dintre acestea și să le eliminăm!

Folosirea șamonului nepotrivit
Este cea mai comună greșeală când vine vorba despre orice tip de păr, deoarece de foarte multe ori femeile cumpără un șampon doar pentru că îi iau în calcul beneficiile general valabile și nu își cunosc părul și nevoile acestuia. Fiecare tip de păr are nevoi specifice și putem ajunge la nivelul maxim de sănătate și frumusețe a acestuia doar folosind produse speciale pentru nevoile sale. Așadar, dacă scalpul dumneavoastră are tendința de a creea exces de sebum, înseamnă că aveți nevoie de un șampon specific pentru acest dezechilibru al scalpului. Doar folosindu-l puteți face primul pas către remedierea problemei.

 Prea des și prea mult
Ce înseamnă asta? Înseamnă șamponarea scalpului prea des folosind o cantitate neadecvată de produs. 
Nu, nu există o rețetă care să îți spună de câte ori ar trebui să te speli pe cap și nici o rețetă care să-ți spună cum să faci să păstrezi părul intact ca după spălare mult mai mult timp. Suntem diferiți și podoabele noastre capilare sunt și ele diferite. Nu pot funcționa pentru toată lumea aceleași lucruri, aceleași mix-uri de produse, aceleași rețete. Găsește-ți echilibrul personal când vine vorba de spălatul părului și fă-o ori de câte ori este necesar, luând în calcul faptul că scalpul cu tendință de îngrășare produce și maim ult sebum în momentul în care este stimulat în excces. 
Unul dintre miturile cele mai cunoscute este acela că șamponul trebuie să facă foarte multă spumă pentru a considera că a curățat cu adevărat părul. Acest lucru este cât se poate de fals, la fel cum este o greșeală să folosim o cantitate exagerată de șampon pentru a produce multă spumă. Este recomandat să folosim aproximativ dimensiunea a două măsline de șampon, cu mențiunea că putem face o curățare dublă, șamponat, clătit, șamponat din nou. Această cantitate este recomandată pentru un păr cu lungime medie, dar ea poate varia în funcție de lungime și bineînțeles, tipul de păr și nevoile acestuia.

 Prea mult sampon uscat
E clar deja că toată lumea aflat, de câțiva ani de existența acestui produs minune care a devenit rapid prietenul tuturor femeilor. Acest șampon spray nu este altceva decât o pudră absorbantă menită să elimine excesul de sebum de pe scalp. Ajută, bineînțeles și la styling, oferind o ușoară texturizare a firului de păr și puțin mai mult volum.
ATENȚIE! Șamponul uscat nu este un produs care să facă parte din rutina zilnică de îngrijire și stilizare a părului, acesta fiind menit să fie folosit în situații de urgență, între spălări, nicidecum ca un înlocuitor al șamponului normal.

Evitarea produselor de hidratare
De foarte multe ori, persoanele cu un exces de uleiuri naturale în păr au tendința de a refuza categoric orice produs de hidratare, considerând că acesta le va stimula și mai tare producerea de sebum. Nu este adevărat! Un ulei hidratant pentru vârfuri este binevenit în rutina de îngrijire, deoarece uleiurile scalpului ajung, de cele mai multe ori doar până la jumătatea lungimii părului, rezultând astfel un păr cu exces de ulei în partea de sus și vârfuri foarte uscate. Recomandăm un ser cu acțiune delicată pentru echilibrare.

Evitarea atingerii cu mana
Uleiurile produse de scalpul nostru se uniformizează pe lungimea părului cu ajutorul unei perii de calitate sau în momentul stilizării părului. De asemenea, atingerea în excces a firelor de păr pot distribui pe timpul zilei aceste uleiuri, de data aceasta neuniform mai ales în zona din față pe care o atingem cel mai des. În cazul unui scalp ce produce mai multe uleiuri, automat rădăcina va încărca degetele în momentul atingerii și acestea vor distribui uleiurile în locurile pe care nu le doriți. Evitați aceste gesturi, mai ales pentru acest tip de păr.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!