3 GREȘELI PE CARE LE FACI CÂND TE SPELI PE CAP

3 GREȘELI PE CARE LE FACI CÂND TE SPELI PE CAP

A început un nou an și cu siguranță ne dorim să devenim varianta cea mai bună a noastră. Asta presupune să fim mult mai prezenți în viața noastră de zi cu zi, să avem mai multă grijă de noi și să fim atenți la ce poate fi îmbunătățit. Fiecare zi este o oportunitate de a învăța lucuri noi, dar și de a ne da seama de greșelile pe care le facem și implicit, de a le corecta în timp.

Vrem să învățăm împreună, așa că specialiștii noștri ne ajută să dăm mai departe mostre de informație valoroasă, pe care ne dorim să v-o facem cadou.

Iată trei greșeli pe care multe femei le fac când își spală părul și ce ar trebui să facem în schimb!

Mare parte a greșelilor când vine vorba de păr pornesc din copilărie și au legătură cu spălatul incorect al părului.

1. Îți freci cu șampon lungimea părului, implicit vărfurile.

Pe lungimi, șamponul ajunge în momentul în care spălăm scalpul și NU este necesară frecarea lor. Prin frecare putem dezechilibra vârfurile, le putem rupe sau deshidrata mai mult decât este cazul, mai ales în situațiile în care părul este deja deteriorat.
Masează, în schimb, foarte delicat lungimea părului atunci când te clătești, fără să îți faci griji că nu s-a curățat suficient. Crede-ne pe cuvânt!

2. Îți speli scalpul folosindu-te de unghii.

Probabil una dintre cele mai comune obiceiuri când vine vorba de spălarea și îngrijirea părului este acela de a spăla scalpul cu unghiile, folosind mișcări rapide și apăsate. Este o greșeală din multe motive, dar cel mai important de reținut este că astfel sensibilizezi rădăcina, stimulezi scalpul să producă mai multe uleiuri, poți să iriți pielea scalpului și chiar să rupi mai multe fire de păr decât ar fi acceptabil să se întâmple.
Masează-ți scalpul cu buricele degetelor, cu mișcări lente, relaxante, fără a implica absolut deloc UNGHIILE. Iubim unghiile, dar sub nicio forma pe pielea capului. 😊

3. Nu lași balsamul să acționeze suficient.

E adevărat că trăim în epoca vitezei, că suntem ocupați 24/7 și că de multe ori dușul trebuie să se încadreze într-o limită clară de timp. E foarte important, însă, dacă vrem ca părul nostru să primească tot ce are nevoie pentru a fi sănătos și a arăta așa cum ne dorim, să îi acordăm mai mult timp și atenție. Nu cu mult mai mult, poate..2 minute în plus atunci când aplicăm balsamul ar putea face diferența. 1 minut nu e tocmai suficient, însă 3 minute cu balsamul pe păr pot să îți aducă un zâmbet care să dureze până.. la următoarea spălare.
Dacă ți-ai dat seama că faci și tu vreuna dintre aceste greșeli, sau mai multe, nu te întrista! E important să le conștientizezi. E momentul să facem schimbări în bine și să facem ca anul 2022 să fie un an minunat!


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!