CUM FACEM FAȚĂ SCALPULUI CU TENDINȚĂ DE ÎNGRĂȘARE?

CUM FACEM FAȚĂ SCALPULUI CU TENDINȚĂ DE ÎNGRĂȘARE?

Scalpul cu tendință de îngrășare pune probleme multor femei și bărbați deopotrivă. Nu este ușor să îngrijești și să stilizezi un astfel de păr, însă cu produsele potrivite, nimic nu este imposibil. Venim în ajutor cu idei și informații de la cum să faci față zilnic unui păr cu exces de sebum, până la ce tratament ai putea folosi.

Părul gras este un mit. Nu există păr gras, există scalp cu exces de sebum. Asta înseamnă că glandele sebacee produc mai mult ulei decât este cazul. Scalpul produce un ulei natural care ajută la păstrarea sănătății și frumuseții părului. Se întâmplă, uneori, ca acesta să se dea peste cap și să creeze ceea ce se numește -scalp cu exces de sebum. Așadar, nu părul este gras ci scalpul, uleiurile ajungând bineînțeles și pe păr.
Primul lucru pe care îl putem face este să apelăm la un sampon potrivit scalpului cu exces de sebum.- Un exemplu în acest sens este Medavita Requilibre Sebum-Balancing Shampoo

Acidul Abietic și proteinele din Soia acționează în sinergie dezvoltând o acțiune dermo-purificatoare, dermoprotectivă și hidratantă, îndepărtând foarte delicat excesul de sebum și echilibrându-l pe termen lung.
În combinație cu un șampon special pentru scalpul cu exces de sebum, putem alege un balsam cu aceeași funcție sau un balsam cu extract de ceai verde și lavandă care să calmeze scalpul și să ofere în același timp, volum.

De foarte multe ori, persoanele cu un exces de uleiuri naturale în păr au tendința de a refuza categoric orice produs de hidratare, considerând că acesta le va stimula și mai tare producerea de sebum. Nu este adevărat! Un ulei hidratant pentru vârfuri este binevenit în rutina de îngrijire, deoarece uleiurile scalpului ajung, de cele mai multe ori doar până la jumătatea lungimii părului, rezultând astfel un păr cu exces de ulei în partea de sus și vârfuri foarte uscate. Recomandăm un ser cu acțiune delicată pentru echilibrare.

În cazul acestui tip de scalp și implicit, păr, peria utilizată zilnic are o importanță deosebită deoarece aceasta poate ajuta la redistribuirea uleiurilor naturale pe toată lungimea părului.
O perie cu mix de peri, mistreț și Nailon este perfectă pentru asta.

Este foarte adevărat că poate fi dificil să stilizezi un păr al cărui scalp produce foarte mult sebum, mai ales dacă a trecut deja o zi de la spălare. Recomandăm în acest sens, o soluție rapidă, de scurtă durată (nu recomandăm utilizarea pe mai multe zile la rând): șamponul uscat.
Acesta absoarbe rapid sebumul și permite stilizarea părului cu o mai mare ușurință, scalpul fiind mai uscat și  firul de păr mai vitalizat. Șamponul uscat este  o soluție de moment, ce nu trebuie să înlocuiască o bună îngrijire a părului.

Cel mai important remediu pentru scalpul cu exces de sebum este un tratament specializat în acest sens. Recomandarea noastră este  loțiunea de echilibrare sebum- Aceasta echilibrează, dermo-purifică și are acțiune antioxidantă. Efectul Piroctone olamine și Acidului salicilic îndepărteză celulele care se acumulează și nu se exfoliază datorită excesului de sebum. Extractul de alge roșii oxigenează scalpul.
Produse recomandate :

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!