CE FACEM CU PARUL CARE SE RUPE?

CE FACEM CU PARUL CARE SE RUPE?
În general, femeile cu părul lung sau mediu se confruntă cu problema vârfurilor despicate și a părului care se rupe. Deși este o problemă comună și multe dintre dumneavoastră sunteți îngrijorate, vrem să vă informăm asupra faptului că ruperea câtorva fire de păr o dată la ceva timp nu este deloc îngrijorătoare.
De cele mai multe ori, ruperea părului are loc în timpul descurcării sau stilizării acestuia. 

Motivele pentru care părul ajunge să se rupă sunt aceleași care duc și la despicarea vârfurilor. De fapt, de multe ori, ruperea părului este interelaționată cu vârfurile despicate. 
În locul în care firul de păr s-a rupt, rămâne un vârf mult mai sensibil, cu un punct alb în capăt ce duce într-un timp foarte scurt la divizarea firului de păr. De asemenea, un vârf despicat produce acțiunea de rupere a unei părți din acesta prin urcarea despicăturii pe lungimea firului de păr și pierderea în final a uneia dintre bucăți sau a ambelor. 
Câțiva dintre factorii care contribuie la deteriorarea firului de păr sunt:
• folosirea excesivă a ustensilelor cu temperatură ridicată fără un produs de protecție
• frecarea pe timpul nopții de fața de pernă din material sintetic sau prea dur pentru firul de păr subțire
• frecarea de hainele groase și de accesoriile pentru cap pe timp de iarnă
• uscarea sa necorespunzătoare prin frecarea lungimilor în prosop
• experimentelor de colorare și decolorare făcute acasă
• intervenția poluării din mediul înconjurător
Aceste terminații sensibilizate ale părului au de suferit cel mai tare atunci când se acționează asupra lor cu o anumita forță, fie că vorbim despre spălarea părului și frecarea lungimilor (dacă vârfurile sunt foarte sensibile pot ceda și în timpul unei spălări corecte) fie că vorbim despre descurcarea părului sau uscarea sa cu peria, stilizarea cu ustensile termice sau taparea acestuia. Știm că taparea nu mai este de mult o soluție pentru a da volum părului, însă ea se practică în continuare și este o acțiune ce sensibilizează mult firul de păr.
Pentru a preveni această problemă, este indicat să acordăm mult mai multă atenție rutinei de îngrijire și să introducem produse profesionale potrivite pentru tipul nostru de păr.
Un șampon hidratant, o mască reparatoare sau un balsam, un tratament de reparare, un ulei pentru vârfuri și o protecție termică nu ar trebui să lipsească din colecția de produse pentru îngrijirea părului.
 Bineînțeles, acestea sunt doar câteva sugestii și rutina dumneavoastră de îngrijire opate fi mult mai complex de atât, mai ales dacă aveți o problemă mai severă cu părul deteriorat care ajunge să se rupă foarte des și de undeva de foarte sus pe lungimea acestuia.
Vă recomandăm o vizită la salon și o discuție cu specialistul care se ocupă de părul dumneavoastră. Dacă nu aveți un astfel de specialist, vă sfătuim să căutați persoana cea mai potrivită care să vă ajute și să vă ofere informații de calitate, în raport cu interesele dumneavoastră.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!